2023 ESNAF KEFALET KREDİ ŞARTLARI NELERDİR?

2023 ESNAF KEFALET KREDİ ŞARTLARI NELERDİR?

Finansal ihtiyaçların ortaya çıktığı ya da girişim projelerinde ihtiyaç duyulan finansmana yönelik Türkiye’de yalnızca esnafların kullanabilme hakkını olan esnaf kefalet kredisi koşulları merak ediliyor.

2023 yılında esnaf kefalet kredisi şartları doğrultusunda göz önüne alınması gereken bazı noktalar yer alıyor. Herkese kefalet kredisi verilmediği için bazı koşullar vardır. Esnaf kefalet kredisi, yalnızca esnaflara özel olarak verilen bir kredidir. Esnaf kefalet kredisi şartları şu şekilde sıralanabilir;

  • Esnaf olmayan kişilerin başvuruları reddedilir.
  • Esnaf kefalet kredisi için en önemli koşullardan bir tanesi 2 adet kefil bulma zorunluluğudur.
  • Kredi alımı için kefil olacak kişiler için de Esnaf ve Sanatkârlar Odasına üye olma koşulu vardır
  • Esnaf kefalet kredisine başvuru yapan kişilerin ipotek olarak göstereceği herhangi bir taşınmazı olmadığı takdirde de aynı şekilde kefil gösterme zorunluğu oluyor.

 

Esnaf Kefalet Kredisi Faiz Oranları Nedir?

2023 yılı için esnaf kefalet kredisinin faiz oranları güncellenmiştir. Çekilecek olan kefalet kredi miktarının faizi geri ödeme zamanına göre farklılık gösterebilmektedir. Bir yıldan daha uzun sürede geri ödemesi yapılacak olan esnaf kefalet kreşinin senelik faizi %7,5 olarak güncellenmiştir. Bu durumda bir yıldan daha uzun sürede geri ödemesi yapılacak olan esnaf kefalet kredisinin ortalama olarak aylık faizi de %0,62 olarak hesaplanmaktadır.

 

Esnaf kefalet kredisine başvuruda bulunmak için ilk olarak gereken belgelerin hazırlanmış olması gerekmektedir. Başvuru için gereken belgelerin başında vergi dairesi mükellefiyet belgesi ve senelik ciroyu gösteren belge yer almaktadır. Bunların yanı sıra gereken belgeler şu şekildedir;

  • İşletme sahibinin T.C. Kimlik kartının aslı,
  • Sicil kayıt belgesinin aslı ve fotokopisi,
  • Esnaf Kefalet Odası kayıt belgesi,
  • İkametgah adresi,
  • Bir adet biyometrik fotoğraf

Esnaf kefalet kredisi başvuru belgeleri hazırlandıktan sonra şartlara uygun olan kişiler başvuru yapabilir. Esnaflar, bağlı oldukları Esnaf Kefalet Odasına yazılı olarak başvurularını iletebilir. Başvurunun sonucu da ortalama 15 gün içerisinde bildirilmektedir.



Anahtar Kelimeler: ESNAF KEFALET KREDİ ŞARTLARI NELERDİR?