AKÇA, “BU YOL YAPMAK DEĞİL CİNAYET”

AKÇA, “BU YOL YAPMAK DEĞİL CİNAYET”

Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı ve Çörüş Mahalle Muhtarı Rafik Akça, aylardır bitmeyen grup yolu çalışmasını eleştirerek, “Bu yol yapmak değil resmen cinayet” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Çakmak, Çörüş, Yeşilyurt ve Çığlık mahallelerinin kullandığı grup yolunda, 2 yıldır sürdürdüğü yol yapım çalışmaları tepki çekmeye devam ediyor.

Muhtarlar Derneği Başkanı ve Çörüş Mahalle Muhtarı Rafik Akça, 2 yıldır bitmeyen yol yapım çalışmalarını sert bir dille eleştirdi. Yolun 2 yıldır bitmemesi nedeniyle bölge halkında ciddi bir mağduriyetin söz konusu olduğunu dile getiren Muhtar Akça, altyapısı yapılmadan, üstünkörü devam eden çalışmaların faciaya davetiye çıkardığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nde ilgili birimlere yapılan çalışmanın yanlışlarını anlattığını ancak kimsenin bunu dikkate almadığını söyleyen Akça, “Söz konusu yolda göçmeler meydana geliyor. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, göçüklerin durması için gerekli olan istinat duvarını yapmadan üzerine duvar örmeye başladı. Yapılan bu çalışma göçükleri durdurmak bir yana hızlandıracak. Bunu ilgili birimlere anlattık ama dinleyen olmadı. Burada izlenecek iki yol var. Ya dere kenarına istinat duvarı yapılacak ya da vatandaşın arazisi istimlak edilip yol genişletilecek. Bunlar yapılmadan yapılan tüm çalışmalar boşa gitmiş çalışmalardır. Bu yol yapmak değil resmen cinayete, faciaya davetiye çıkarmak. Umarım bu hatadan bir an önce dönülür. Kamuoyunun vicdanına havale ediyorum ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: YAPMAK DEĞİL CİNAYET”