AKÇOCUK, BELEDİYEYİ TEMBEL OLMAKLA SUÇLADI

AKÇOCUK, BELEDİYEYİ TEMBEL OLMAKLA SUÇLADI

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da AK Parti ve Cumhur İttifakı ortağı MHP’de üst düzey ziyaretlerde bulunan AK Parti Gazipaşa Belediye Başkanı Aday Adayı Mali Müşavir Mustafa Akçocuk, Ankara ziyaretleri sonrası açıklamalarda bulundu.

 2019 seçimlerinde Gazipaşa Belediyesi’ni devralan Mehmet Ali Yılmaz başkanlığındaki Gazipaşa Belediyesi’nin, geride bıraktığımız dönemde hizmet üretmediğini ve hizmet üretmek için bir çabasının da olmadığını dile getiren Akçocuk, Gazipaşa Belediyesi’ne son aylarda yapılan işçi alımlarına değindi, “seçildiği dönemde bir çok proje sözü veren mehmet ali yilmaz, proje ve Hizmet üretmedi, hizmet üretmesi ve ihtiyaç halinde personel alımı yapılması hayatın olağan akışıdır.  Ancak seçime girerken hizmet yok proje yok, belediye arsaları satılıyor iken yapılan personel alımı anlaşılabilir değildir.” Mehmet ali yilmazın yapmış olduğu personel alımı seçim yatırımı olarak yorumlanırken tüm halkımız bu durumdan rahatsızdır. diyen Akçocuk, eleştirilerini sıraladı.  
“VAAT ETTİKLERİ PROJELERİ DAHİ HAYATA GEÇİREMEDİLER”
2019’da göreve gelen CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Gazipaşa Belediyesi’nin hizmet noktasında sınıfta kaldığını vurgulayan Akçocuk, “Gazipaşa halkı, hem ilçe belediyesinin hem de Büyükşehir’in aynı partiden olmasından dolayı hizmetin devam edeceğinden umutluydu. Fakat her iki belediye de halkın beklentilerini karşılayamadı. Bırakın halkın beklentilerini karşılamayı, Gazipaşa’ya vaat ettikleri pansuman projeleri dahi hayata geçiremediler” dedi.
“YAŞANABİLİR BİR GAZİPAŞA’NIN SÖZÜNÜ VERMİŞTİ”
Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın Gazipaşa halkına verdiği sözleri tutmadığını dile getiren Akçocuk, “Mevcut belediye başkanı, 2019 seçimlerinden önce bir proje katalogu ile ilçe halkının karşısına çıktı. Tarımdan turizme, suluma ve içme suyu projelerinden imara, kültür ve sanattan ulaşıma, çevre ve temizlikten sosyal belediyeciliğe kadar birçok alanda yenilikler yapıp, “Yaşanabilir bir Gazipaşa” yaratacağının sözünü vermişti” diye konuştu.
“KOLTUĞA OTURDU BORÇ EDEBİYATI BAŞLADI”
“Koltuğa ilk oturduğu günden bugüne kadar borç edebiyatı yapan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın sözleri havada kaldı” diyerek sözlerini sürdüren AK Parti Gazipaşa Belediye Başkanı Aday Adayı Mali Müşavir Mustafa Akçocuk, “Kitap gibi bir hizmet projesi katalogu hazırlayan Sayın Başkan’ın verdiği sözler havada kaldı. 4 buçuk yılı, borç edebiyatı yapmakla geçirdi. Gazipaşa’ya bir tane büyük proje kazandıramadı. “Gazipaşa kendi yağında kavrulur” diye ilçe halkının gözünü boyayan Başkan, Gazipaşa Belediyesi’nin birçok taşınmazını da satmak zorunda kaldı” dedi. 
 

“TARIMA DESTEK DEĞİL KÖSTEK OLDU”
Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın tarımsal üretimi desteklemek için birçok vaatte bulunduğunu hatırlatan Akçocuk, “2019 seçimlerinde ilçe tarımını şaha kaldıracağını söyleyen Mehmet Ali Yılmaz; ilçeye “tarım danışmanlığı” kuracağı sözünü verdi. Hayalci projeleri hayata geçirme sözü de veren Sayın Başkan, ilçeye bir “Tahlil Laboratuarı” kazandırarak, tarımsal üretimde kaliteyi arttıracak çalışmalara imza atacağını söylemişti. Bunların yanında büyük vaatlerde de bulunan Mehmet Ali Yılmaz, “Fabrika Kurulumlarına” destek vereceğini belirtmişti. “Kooperatif Desteği” ile ilçeye artı değer kazandıracağını belirten Sayın Başkan, bu süreçte eşi tarafından kurulan kooperatife ciddi destekler vermiş, bu vaadini kısmen yerine getirmeye çalışmıştır. Gazipaşa çiftçisinin yaşadığı sulama suyu sorununu çözeceği sözünü veren Yılmaz, hayvancılıkla alakalı hayvan ıslahı ve damızlık hayvan projelerinin geliştirileceğini vaat etti. Mehmet Ali Yılmaz, tarım ve hayvancılıkla ilgili verdiği sözleri tuttu mu? Tabi ki hayır… Tarım ve hayvancılığa destek değil, köstek oldu. “Sahilde tarım istemiyorum diyen” Sayın Başkan, birçok mahalledeki tarım arazilerini imara açarak, Gazipaşa tarımını baltaladı. Kısacası Yılmaz’ın tarımla ilgili verdiği vaatler elinde patladı” ifadelerini kullandı. 
 

TURİZMDE TERS KÖŞE YAPTI
“Mehmet Ali Yılmaz’ın elinde patlayan vaatleri sadece bunlarla sınırlı değil” diyen AK Parti Gazipaşa Belediye Başkanı Aday Adayı Mustafa Akçocuk,, “Başkan Yılmaz, turizm vaatleriyle herkesi ters köşe yaptı. 2019’da kırsal turizm ve yayla turizmini destekleme sözü veren Yılmaz, Gazipaşa sahillerini kitle turizmin hedefi haline getirdi. Bunu yaparken de plansız ve kimliksiz bir şehir tehlikesi ile karşı karşıya kaldık. “İlçeye müze kazandıracağım, ilçe dışındaki tarihi eserlerimizin geri gelmesini sağlayacağız” dedi, onu da becermedi. Mehmet Ali Yılmaz’ın tarım ve hayvancılık vaatleri gibi turizm vaatleri de elinde patladı” diye konuştu. 
 

“ÜRETİCİLERE BEDAVA ELEKTRİK VERECEKTİ AMA ONU DA YAPAMADI”
Mehmet Ali Yılmaz’ın ilçe halkına verdiği sözleri tutmadığını yineleyen Akçocuk, “Verilen söz bir değil, iki değil… Hizmet projesi diye bastırdığı kataloglar yalan projesi çıktı. “Temiz çevre sağlık gelecek” sloganıyla Gazipaşa’ya yeni projeler kazandıracağını söyleyen Yılmaz, Gazipaşa’ya Güneş Enerji Santralleri kurup, burada üretilen elektrikleri çiftçiye ücretsiz verecekti. Katı zehirli atıkları toplayıp, bilimsel yöntemlerle imha edecekti ama bu sözünü de tutmadı. Baktığımız zaman dere kenarlarımız ve çaylar, zirai ilaç kutularının kalıntılarıyla dolu” dedi. 
 

ULAŞIM KONUSU
Gazipaşa’da ciddi bir ulaşım sıkıntısı olduğunu dile getiren Akçocuk, “Sayın başkan Gazipaşa’da “Her yere kolay ulaşım” sözü verdi. 4 buçuk yılda bunu da gerçekleştiremedi. Denizyolu, şehrimize okumaya gelip otostop çeken öğrencilerle dolu. Yine “Hastaneye ulaşımı kolaylaştıracağız” demişti onu da yapmadı. Yaya geçitleri ve kaldırımlar vatandaşlarımı için uygun hale gelecek demişti ancak son 4 buçuk yılda kaldırımlar bile otopark haline geldi” değerlendirmesinde bulundu. 
 

“BELEDİYE İŞÇİ KURUMU OLDU”
Belediyede yapılan personel alımları hakkında da eleştirilerini sıralayan Akçocuk, “Gençlerin istihdamına yönelik projeler gerçekleştireceğinin sözünü veren Sayın Başkan, bu projeleri yapamayınca Gazipaşa Belediyesi’ni işçi bulma kurumuna çevirdi. Son bir yılda belediyeye yüzlerce personel alımı yapıldı. Tüm vaatleri boş çıkan, hizmet üretmeyen bir belediye seçime aylar kala neden işçi alımı yapar anlamış değilim. Proje ve hizmet üretmesi beklenen belediyenin, seçime personel alımları ile hazırlandığını görmek, hizmet bekleyen Gazipaşalıyı üzmüştür.  Gönül isterdi ki belediye hizmet üretsin, halka hizmet noktasında yetersiz kaldığı için bu personeli almış olsun. Ama tam tersi, hizmet yok, işe alım çok. Acaba Mehmet Ali Yılmaz; 4 buçuk yılda yapmadığı hizmetleri 4 buçuk ayda yapabilmek için mi personel alıyor” dedi. 
 

“BEKLENTİLERİ KARŞILAYAMADILAR”
Akçocuk, açıklamalarını şu sözlerle tamamladı: “vatandaşlarımız, Gazipaşa ve Büyükşehir belediyelerinin aynı partiden olmasından dolayı hizmetlerin devam edeceği yönünde umutluydu. Ama beklentileri karşılayamadılar. 2019 seçim beyannamesine dönüp bir baktığımızda zaten vizyoner bir proje göremiyoruz. Pansuman projelerin de hayata getiremediklerini görüyoruz. Halkımız mutlaka seçim beyannamelerine bakacaktır. Yaklaşan seçimde halkımız siyasi ve ideolojik saikler dışında yaşadığımız şehrin kaderini belirleyecek adayı tercih edecektir. Bundan şüphem . Tüm okuyucuları saygı hürmetle selamlıyorum. Gününüz güzel olsun.