ALANYA YANGININDA EVLER BOŞALTILDI

ALANYA YANGININDA EVLER BOŞALTILDI

Alanya Dim Barajı Akköprü Mevkiinde henüz belirlenemeyen nedenle dün saat 12:00'da yangın başladı. Yangının yerleşim yerlerine yakın olması sebebiyle tedbir amaçlı 17 ev tahliye edildi.


Kavurucu yaz sıcaklarının devam ettiği Eylül ayında orman yangınlarına bir yenisi daha eklendi. Alanya İlçesinde çıkan orman yangının da yürekler ağza geldi.  Kısa sürede Rüzgarın etkisiyle büyüyen  yangını söndürme faaliyetlerine köylüler de katıldı.
Yangına 11 helikopter, 10 uçak, 54 arazöz, 4 iş makinesi ve 363 personel ile havadan ve karadan  müdahale edildi.

Yangın haberinin hemen  ardından Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Gazipaşa Havalimanına indi. OTAĞ Keşif Uçağıyla yangından zarar gören yerleri ve yangınla mücadeleyi  inceleyen Yumaklı'ya Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey eşlik etti.
Yangın yerini incelemek için Gazipaşa'ya gelen Bakan İbrahim Yumaklı,Orman Genel Müdürlüğünün Alanya-Gazipaşa Havalimanında konuşlu bulunan İHA Komuta Kontrol Merkezini  de ziyaret etti. Yangın söndürme faaliyetlerinde yararlanılan İHA’lardan elde edilen görüntülerle ilgili bilgi aldı.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Bakan Yumaklı ,"Burada konuşlu bulunan Orman Genel Müdürlüğü envanterinde bulunan BAYKAR tarafından geliştirilen yerli-milli Bayraktar TB2 İHA, bölgedeki orman yangınlarını tespitte önemli rol oynuyor, müdahalenin daha hızlı yapılmasına katkı sağlıyor" dedi.
Yetkililerden edinilen bilgiye göre 190 hektarlık alan yangında zarar gördü. 
 



Anahtar Kelimeler: ALANYA YANGININDA EVLER BOŞALTILDI