Tarih: 07.07.2025 09:46

Antalya’da “İradeye Sahip Çık” Mitingi

Facebook Twitter Linked-in

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “rüşvet” soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından, belediye binası önünde “Antalya iradesine sahip çıkıyor” mitingi düzenlendi. 

CHP Antalya İl Başkanlığı’nın çağrısıyla gerçekleşen mitinge, çok sayıda partili, belediye başkanı ve vatandaş katıldı. Kalabalığa Başkan Böcek’in cezaevinden gönderdiği mektup okundu. 

“Antalya’nın Başını Eğecek Hiçbir Şey Yapmadım” 

Böcek, mektubunda şu ifadelere yer verdi: “Ben Muhittin Böcek. 31 yıldır Antalya’da bir çiçeğe, bir ağaca, bir kuşa, bir insana iyi gelebilmek için çalışan, herkesin başkanı olmak için mücadele eden biriyim. Ne Antalya’nın ne de Antalyalıların başını eğecek hiçbir şey yapmadım. Sözde itirafçı, özde iftiracıların saldırılarıyla ilk kez karşılaşmıyorum, biliyorum ki son da olmayacak. Antalya’yı tarihinde ilk kez üst üste iki kez kazanan başkan olarak, hiçbir başarının cezasız kalmayacağını zaten biliyordum.” 

“Torosların Ağaçları Gibi Dimdik Duruyorum” 

Belediye çalışanlarına da seslenen Böcek, şunları kaydetti: “Ben yokken benim sesim, elim, kolum olacaksınız. Antalya’yı en güzel şekilde temsil etmeye devam edin. Turizmin en yoğun olduğu bu dönemde misafirlerimiz en iyi belediyeciliği görmeye devam etsin. Ben Torosların sert esen rüzgarlarını bilirim, beni merak etmeyin. Rüzgara karşı dik duran Torosların ağaçları gibi dimdik duruyor ve özgürlüğüme kavuşacağım anı bekliyorum.” 

Mitinge Yoğun Katılım 

Mitinge CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Antalya milletvekilleri Aykut Kaya, Mustafa Erdem, Cavit Arı, Sururi Çorabatır ile Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, Döşemealtı, Aksu, Alanya, Akseki, Finike, Serik, Korkuteli ve Kemer belediye başkanları da katıldı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —