BAŞAR'DAN KANDİL MESAJI

BAŞAR

Müftü Başar ,Âlemlere Rahmet olarak gönderilen; sevgi, şefkat, merhamet ve hoşgörü timsali olan Hz. Muhammed (SAV)’in dünyaya teşriflerinin yıldönümünde herkesin Mevlit Kandilini kutladı.


Gazipaşa Müftüsü Fahri Başar, Hazreti Muhammed'in dünyayı teşrifi dolayısıyla hicri takvime göre rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlit Kandili mesajlarını Gazipaşa Haber'e söyledi . 
Başar, " Bugün Peygamber efendimiz Hz. Muhammed  (SAV)’in insanlık içine karışmasının başlangıç günüdür. İnsanların birbirini öldürdüğü, kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü kibir ve günahlaın en yaygın olduğu zmanlarda Peygamber (SAV) efendimiz topluma bir güneş gibi doğmuştur. Mevlit Kandili'de efendimizin doğum günü olup, bugünün anlam ve önemi  İslam alemi için büyük bir önem taşır. Ancak  bir hatırlatma yapmak istiyorum ;Mevlit Kandili'ni sadece efendimiz (SAV)’in doğum günü olarak kutlamak yerine , onun ahlakını öğrenmek  ve kendi ahlakımız edinmek amacıyla değerlendirmek gerekir. Bu yüzden  herkesin Mevlit Kandili  kutlar, peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV) gibi bir ahlak ,bir hayat yaşamamızı temenni ediyorum" dedi. 



Anahtar Kelimeler: BAŞAR' KANDİL MESAJI