BAŞKAN YILMAZ GAZİPAŞA HEPİMİZİN PLATFORMU'NA SERT KONUŞTU

BAŞKAN YILMAZ GAZİPAŞA HEPİMİZİN PLATFORMU

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Gazipaşa Hepimiz Platformu’na sert sözlerle yüklendi.

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Gazipaşa Hepimiz Platformu’na tepki gösterdi. Platform tarafından, kendisinin acımasızca eleştirmesine yakınan Belediye Başkanı Yılmaz, “Yok! Gazipaşa sevdalısıymış. Ne sevdalısısın kardeşim! Sen sahil sevdalısısın! Sadece sahil seviyorsun sen. Gazipaşa’yı Gazipaşalıları sevmiyorsun. Bu kadar sert konuşuyorum!” ifadelerini kullandı. Basın toplantısında Gazipaşa Hepimizin Platformu’na kızgınlığını sert bir dille ifade eden Mehmet Ali Yılmaz, “İmar kanunu diyor ki, ‘İmar planı yapmış yerlerde 5 yıl içerisinde 18 yapmak zorundasın’ diyor. Ben 5 yıl içerisinde bu 18’leri yapmak zorundayım. Ben bir görevimi yapıyorum burada. Bu görevimi yaptım diye acımasızca eleştirilmek suçlanmak yanlış bir şey. Yapmayayım mı görevimi? Bu planı ben hazırlamadım benden önceki dönemde hazırlanmış, bakanlık tarafından onaylanmış uygun görülmüş, kesinleşmiş bir plan var ortada. Buna uygun ben 18 yapmak zorundayım. Yapmasam görevimi yapmıyorum zaten. Ha şunu diyebilirsiniz plan revizyonu için değişimi için bakanlığa yeniden yaz. Bakanlık kabul edecek mi bilmiyorum. Birde ben neyini yazayım? Neresi eksik?  Neresi fazla? Yani ben plancı değilim. Madem bu arkadaşlar çok iyi biliyor bunu o zaman diyeceksin ki şu yol 7 metre değil de 15 metre olsun ya da 15 metre değil de 10 metre olsun yani bir öneri yok böyle kalsın diye itiraz edilmez ki. Ne dediklerini de anlamıyorum ben.

“BUNLARIN KAÇ TANESİ GAZİPAŞALI?

Gazeteye ilan vermişler. Ben anlamadım. Şu ilandan ne anlarsınız? Okuduğun zaman bir şey anlayabiliyor musun? Mücadeleden bahsetmişler. Ne mücadelesi veriyorsun sen? Belli mi ne olduğu? Yazıyor yazıyor ne istiyorsunuz siz? Ben bir şey anlamıyorum. İlanda 75 tane imza atan kişi var. Âdem Çağlar nerede yaşıyor? Antalya, Ahmet Özdemir Antalya, Ali Duman Antalya, Ali İhsan Tunç Antalya, Celal Gülcan Antalya, Celal Yaman Antalya, Cemil Ulusoy Antalya, İhsan Yıldız Antalya, Emin Sönmez Antalya...  Kaç tanesi Gazipaşa’da yaşıyor bunların. Güya Gazipaşa’yı seviyorsunuz, Gazipaşa sevdalısısınız.

“DAĞLAR, ORMANLAR HER YER TALAN EDİLİRKEN NEREDESİNİZ?”

Geldiğimden bu tarafa pandemi çıktı. Yüzlerce binlerce hemşehirlimiz o beğenmediğiniz işleri yapan hemşehirlilerimiz Alanya'dan Manavgat'ta kopup geldi. Köylerde derme çatma evlerde yaşıyor şu anda işsiz kaldılar. Bunlara nasıl bir çözüm öneriyorsunuz? Dağlarımız ormanlarımız her yıl talan ediliyor her gün edilmiş geçmişte de. Taş ocakları mı dersin, ya da bahçe yapacağım diye hazineden yerlerin kiralanıp günde 60 tane 70 tane kepçe çalışıyor bu ilçede. Hepsi gerçekten tarım mı yapılıyor orada. Yapılacak. Bunların hesabını yapıyor muyuz? Neredesiniz bu dağlar tepeler her yer talan edilirken.

“GAZİPAŞA SEVDALISIYMIŞ. NE SEVDALISISIN KARDEŞİM!”

Biz belediye olarak bin 500 tane erzak kolisi dağıttık geçen ramazan ayında 1 tanesi 1 liralık bir şey getirip bizim platform adına dağıtın demedi. Yapamaz mıydı platform 500 tane koliyi veremez miydi? 130-140 TL veremez miydi kişi başı? Bu 150 tane koli bizden diyemez miydi? Yok! Pandemi nedeni ile okullarımız öğretime devam edemiyor. Uzaktan eğitim veriliyor. Birçok vatandaşımızın çocukları evlerimizde bilgisayar olmadığı için ya da akıllı telefon olmadığı için ya komşuya gidiyor oradan tâkip etmeye çalışıyor ya da hiç tâkip edemiyor. Bazı köylerde internet bile yok. Biz şu ana kadar 10’un üzerinde tablet dağıttık. Yine sağ olsun hayırsever vatandaşlarımız sayesinde çünkü belediyenin tüm imkanlarını buna veremiyoruz ki ve yüzlerce talep var hala bize. Yani bırakın yeni almayı evlerindeki eski bilgisayarları getirip bu çocuklara veremezler mi yani. Yok! Gazipaşa sevdalısıymış. Ne sevdalısısın kardeşim!! Sen sahil sevdalısısın! Sadece sahil seviyorsun sen. Gazipaşa’yı Gazipaşalıları sevmiyorsun. Bu kadar sert konuşuyorum! Niye 1 taneniz gelip belediye başkanının odasına oturup ya başkanım bu plan nedir? Şöyle şöyle sakıncaları olur demiyorsunuz da sosyal medya dan çarşaf çarşaf paylaşıyorsunuz. Belediye başkanın odasına girmek mi yasak!"