ÇELİK'TEN ÇKS HATIRLATMASI

ÇELİK

Başkan Çelik, ÇKS başvurularının Aralık sonunda biteceğini belirterek çiftçilere kayıt mağduriyeti yaşamamaları için hatırlatmada bulundu.

 

Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, 2024 üretim yılı ÇKS başvuruları,  1 Eylül 2023 tarihinde başladığını ve kayıtların  sadece 4 ay sürdüğünü vurguladı. 
Çiftçilerin geçen yıl kayıt güncellemede yaşadıkları mağduriyeti bir daha yaşamamaları ve  tarımsal desteklemelerden faydalanabilmeleri için yasal süre içerisinde kayıtları güncellemeleri gerektiğini belirten  Başkan  Çelik, " Geçen yıl ÇKS  kayıtlarının 8 aydan 4 aya düşürülmesi ile birlikte bir çok çiftçi mağduriyet yaşamıştı. Bu mağduriyetin en büyük  sepeplerinden  birisi de çiftçilerimiz eski ÇKS kayıt sisteminin  zamanına  göre hareket etmeleriydi. bu sebepten ötürü  bu yılda aynı hüsranı yaşamamaları adına çitçilerimize bir kez daha ÇKS kayıtlarını Aralık sonunda biteceğini hatırlatır, kayıtlarını  gerek internet  üzerinden gerekse Tarım Müdürlüğü'ne giderek güncelletmelerini önemle rica ederiz"  dedi. 



Anahtar Kelimeler: ÇELİK' HATIRLATMASI