CHP’DE ÖN SEÇİM KRİZİ

CHP’DE ÖN SEÇİM KRİZİ

CHP İlçe Başkanı Fahri Oğuz başkanlığında dün akşam Cumhuriyet Halk Partisi’nin 9 aday adayı toplantı düzenledi. Belediye başkan adayının ön seçimle duyurulma kararının verildiği toplantıda mevcut başkan Mehmet Ali Yılmaz, verile

31 Mart 2024’te yapılacak Mahalli İdareler Seçim’inde iktidarını korumak isteyen CHP’de seçim hareketliliği devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda CHP Gazipaşa İlçe Yönetimi, aday belirlemede önseçim yapılmasını belirten imzalı kararını CHP Antalya İl Başkanlığı’na ardından Ankara’ya CHP Genel Merkezi’ne göndermişti. Yaşanan bu gelişmelerinin ardından ön seçim kararı için tekrar toplantı düzenleyen CHP İlçe Yönetimi, 26 Aralık akşamı parti binasında İlçe Başkanı Fahri Oğuz’un öncülüğünde 9 aday adayı ile bir araya geldi.

ÖN SEÇİM KARARI VURGULANDI 

Toplantıda CHP Yönetimi, ön seçim talebini yineledi. Mevcut Belediye Başkanı ve aday adayı Mehmet Ali Yılmaz dışında diğer 8 aday adayı bu kararı onaylayarak hazırlanan ön seçim talebi tutanağını imzaladı. İmzalanan tutanakta, “2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde aday belirleme yöntemi olarak CHP Gazipaşa üyeleriyle gerekse de halkla sahada yüz yüz yaptığımız çalışmalar sonucunda, kayıtlı CHP üyeleriyle ön seçimin yapılmasının en sağlıklı ve en doğru aday belirlenen yöntemin olduğunu tespit etmek bulunmaktayız. CHP Gazipaşa ilçe yönetimi kurulumuzun 22.11.2023 tarihinde “oy birliğiyle”  almış olduğu belediye başkan adaylığı belirleme yöntemi olarak  “üye bazlı, temayül yoklaması” yapılması yönündeki kararına aynen katılmaktayız” ifadeleri yer aldı. 

“TOPLANTIYI TERKETTİ”

CHP’nin aday adaylarının tamamının katıldığı toplantıda belediye başkanı adayının ön seçim ile belirlenmesi kararını duyan Mehmet Ali Yılmaz, verilen karara tepki gösterdi. Yılmaz, bu kararı onaylamadığını belirterek toplantı masasını terketti.

 

 



Anahtar Kelimeler: SEÇİM KRİZİ