ZIPKINCILAR İŞGALCİ ASLAN BALIĞINA SAVAŞ AÇTI

ZIPKINCILAR İŞGALCİ ASLAN BALIĞINA SAVAŞ AÇTI

Süveyş Kanalı yoluyla Akdeniz?e giren, özellikle son 3 yıl içerisinde çok hızlı yayılım gösteren etçil beslenen işgalci bir balık türü olan Aslan Balığı sayısının Gazipaşa sularında artış göstermesi Gazipaşa Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ba

İlçede serbest dalış yapan zıpkıncıları organize eden kurumlar, özellikle dünyada ve ülkemizde koruma altına alınan lagos ve orfoz balıklarının yuvalarını işgal edip onların yaşam alanlarını daraltan bu istilacı balığa karşı avlanma yarışması organize etti. 11 Kasım Pazar günü düzenlenecek Aslan Balığı Avlama Yarışmasında ayrıca avcılar deniz temizliği de yapacak.

Yarışma hakkında bilgi veren organizasyon komitesi şunları söyledi:

"Son yıllarda ilçemizi karasularında sayısı oldukça artan istilacı Aslan Balığının zehirli dikenleri nedeniyle bilinen bir düşmanı yoktur. Bu nedenle sayısı her geçen gün artmaktadır. Aslında etçil bir balık olduğu için lezzetli ve et kalitesi yüksek bir balık olan Aslan Balığı, zehirli dikenleri nedeniyle avcılar tarafından da avlanmamaktadır. Etinin zehirli olduğu sanılan ve yakalandığında da denize geri bırakılan bu istilacı balığın, ilçemiz sularında diğer balıkların üremesine ve yayılmasına ciddi zararlar verdiği tespit edilmiştir.

Bu sebeple Gazipaşa Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde, Balıkçılar Kooperatifi ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde bir yarışma düzenleyerek bu balığın avcılığını özellikle zıpkıncı arkadaşlar arasında yaygınlaştırmak, balığın zehirli dikenlerinden dolayı avlama yöntemlerini geliştirmek, yarışma sonrasında avlanan balıkları farklı pişirme yöntemleriyle pişirip halka ikram etmek suretiyle tanıtımının yapılması amaçlandı.

Yarışma sırasında ayrıca her yarışmacılar dalış sırasında karşılarına çıkan, bilinçsiz kişilerce denize bırakılmış çöpleri de toplayacak.

İlçemizin sualtı yaşamına önemli katkı sunacağını düşündüğümüz bu etkinliğe ilçemizde ikamet eden ve zıpkınla balık avı gerçekleştiren tüm avcıları pazar sabahı 08.00`da Gazipaşa Yat Limanına bekliyoruz. Yarışma sonucunda dereceye girenlere madalya verilecektir."



Anahtar Kelimeler: