AYDIN MAHALLESİNİN KANALİZASYON SORUNU TARİH OLUYOR

AYDIN MAHALLESİNİN KANALİZASYON SORUNU TARİH OLUYOR

Aydın mahallesinde yıllardır çözülemeyen kanalizasyon sorunu, Gazipaşa Belediyesinin başlattığı altyapı çalışması ile tarihi karışıyor.

Aydın mahallesi Kartal Veli Tuncer Caminin bulunduğu Bayıraltı Sokakta başlayan kanalizasyon hattı çalışmalarını yerinde inceleyen Gazipaşa Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik, söz konusu sokakta Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı ASAT ile birlikte yaklaşık 800 metrelik kanalizasyon hattı döşeyeceklerini belirtti. Daha önce defalarca ihalesi yapılmasına rağmen yolun altından geçen ilçenin içme suyu boruları nedeniyle çalışmanın başlayamadığını belirten Başkanı Çelik, "Borulara zarar verilmesi halinde ilçede günlerce su kesintisi yaşanabileceğinden sorunun çözümü için çare arıyorduk. Oluşturacağımız yeni toplama merkezi ile su hattına zarar vermeden iki ayrı kanalizasyon hattı çekeceğiz. Böylelikle özellikle yaz aylarında Mehmet Aydın Caddesinde bulunan dereye mahalleden gelen kanalizasyon atıkları akmayacak. Çok kısa bir sürede bitirmeyi amaçladığımız çalışmayla Aydın mahallesinin önemli bir bölümünün kanalizasyon sorunu tarihe karışacak. Altyapı bittikten sonra da Bayıraltı Sokakta asfalt çalışmasına başlayacağız. Aydın mahallesinin kadirşinas halkına hayırlı uğurlu olsun. Durmak yok hizmete devam" dedi.

Mahallesine yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Çelik`e teşekkür eden Mahalle Muhtarı Ali Osman Akay ise "Başkan Çelik döneminde mahallemiz önemli hizmetler aldı. Yıllardır yapılamayan yollarımız yapıldı. Gökçein 2, 4 ,6 ve 8. sokaklarda parke kaldırım ve yol çalışması tamamlandı. Şuan Gökçein 12, 16, 18 ve 20. Sokaklarda parke kaldırım ve yol çalışması devam ediyor. Belediyemiz Veli Tuncer Caminin çevre düzenlemesi yaparak camimizi modern bir hale getirdi. Mahallemizin önemli bir eksiği olan çocuk parkı sorununu da başkanımız çözme sözü verdi. İnşallah yılbaşından sonra Mehmet Aydın Caddesi 7. sokakta park çalışmasına başlayacağız. Mahalleme tüm bu hizmetleri kazandıran Başkan Çelik`e teşekkürü bir borç biliyorum. Ayrıca dün itibariyle başlayan kanalizasyon çalışması da mahallemin kaderini değiştirecek. Yolun altından geçen içme suyu şebekesi nedeniyle uzunca bir süre çözüm üretilemeyen su sorun da başkanımızın kararlılığı sayesinde çözüme kavuşacak. Çalışma bittiğinde mahallemizin büyük bir bölümünde kanalizasyon sorunu kalmayacak. Bunun için de kendisine mahallem adına şükranlarımı iletiyorum" diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: