ESENTEPE ÇELİK`İ AYAKTA ALKIŞLADI

ESENTEPE ÇELİK`İ AYAKTA ALKIŞLADI

Başkan Çelik döneminde mahalle konağına kavuşan, parke yollar ve sıcak asfaltla tanışan Esentepe Mahallesi Cumhur İttifakı Adayı Dr. Adil Çelik`i bağrına bastı.

 Esentepe Mahalle Muhtarı Ali Mıdış, mahalle halkından başkan Çelik`i ayakta alkışlamasını istedi.

 Gazipaşa Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Gazipaşa Belediye Başkan Adayı Dr. Adil Çelik, mahalle toplantılarına önceki akşam Esentepe`de devam etti. Esentepe Parkında mahalle konağı önünde yapılan toplantıya AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, MHP ve AK Parti İlçe Teşkilatı yönetim kademesi, Meclis Üyesi Adayları ve Mahalle Muhtarı Ali Mıdış katıldı. İlçeye ve mahalleye yapılan hizmetlerin anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından söz alan Mahalle Muhtarı Mıdış, Çelik zamanında mahallenin konağa kavuştuğunu ve sıcak asfaltla tanıştığını belirttti. Çelik`e hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Mıdış, mahalle halkından Çelik`i ayakta alkışlamasını istedi. Bunun üzerine mahalle halkı ayağa kalkarak Çelik`i uzunca süre alkışladı. 
Mıdış`ın ardından soğuk hava ve sağmağa rağmen parkı dolduran mahalle sakinlerine seslenen İlçe Başkanı Doğan, 31 Mart`ta yapılacak yerel seçimlerin, yerel seçimden çok daha önemli unsunları barındırdığını söyledi. Seçim sonrası Türkiye genelinde Cumhur İttifakının aldığı oyun yüzde 52`nin altına düşmesi halinde ülke üzerinde kirli planları olan hainlerin el ovuşturacağını belirten Doğan,  "Bu vampirler, hainler ülke dışında ve içindeki maşalarıyla her türlü sinsi planı yapıyorlar ama inşallah bu kez muvaffak olamayacaklar. Değerli Menderes, Özal, Yazıcıoğlu bu kirli planın kurbanıdır. Bundan sonra kurban vermeyeceğiz. Gerekirse can vereceğiz ama bu plana liderlerimizi kurban etmeyeceğiz" dedi.  
İktidarın gücüyle ilçeye hayal bile edilemeyen yatırımları kazandırdıklarını belirten Doğan, "Havalimanı, devlet hastanesi, fen lisesi, Gökçeler Barajı, Fakülteyi, köprüleri ve daha saymakla bitmeyen projeleri ilçemize kazandırdık. Daha fazlasını da bu ilçeye kazandıracağız. Bunun için iktidarın gücünü arkamıza almamız gerektiğini vurguluyoruz. Biz bunları yaparken Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gazeteye verdiği reklamda `halk mama, halk yem, halk süt, halk su` projelerini yapacaklarını söylüyor. Onlar sizlere bunu sunarken peki bizim projelerimiz nedir? Hızlı treni Gazipaşa`ya getirmek.  Nasıl havalimanını getirdik onu da getireceğiz. Doğal gazı Gazipaşa`ya getirmek. Gazipaşa Kazancı yolunu biran önce bitirmek. Doğu mahallelerimize iki gölet yapmak ki etüt projeleri devam ediyor. Bu ve buna benzer nice projeleri Allah`ın izni, iktidarın gücüyle ilçemize getireceğiz. Projeler ortada, yapacaklar ortada. Karar sizin sevgili Gazipaşalılar" diye konuştu. 
Partisinin küskünlerine de seslenen Doğan, "Değişik nedenlerle kırılan, küsenlere seslenmek istiyorum. Küsebiliriz, darılabiliriz ama yine barışacağız. Cumhur ittifakı ruhu içerisinde kendinize haksızlık yapıldığını düşünüyorsanız hata bizim olsun. Bunun için ben sizden özür diliyorum, gelin beraber olalım diyorum. Ama nefsinize yenik düşüp bu millette gelecek hizmetleri engellemek için gidip başka yerlere çalışmayın, bu size ve davanıza yakışmaz. Başka partilere gönül vermiş hemşerilerimize de seslenmek istiyorum. Oy vermeye gittiklerinde vicdanlarıyla başbaşa kaldıklarında ülkesini, milletini, bayrağını, ilçesini seven arkadaşların hata yapmayacağına inanıyorum" dedi. 
Toplantıya katılan AK Parti Antalya Milletvekili Aydın ise Gazipaşa`nın kendisinde ayrı bir yeri olduğunu belirti. Gazipaşa`nın geldiği noktanın Antalya`da rol model olduğuna işaret eden Aydın, "Siyasetçi bir aileden geldiğimiz için Gazipaşa`nın son 45 yıllık siyasi geçmişini biliyorum. Benim doğduğum Manavgat`ta ve Antalya`da Gazipaşa`yı rol model alıyoruz, anlatıyoruz. Gazipaşa neredeydi nereye geldi? 2014 yılında bizler de seçime girdiğimizde Gazipaşa`nın iktidarla buluşma isteği vardı. O zaman Dr. Adil Çelik adayımız oldu. Antalya ve Gazipaşa o zaman CHP tarafından yönetiliyordu ve durumunu siz biliyorsunuz. 2009-2014 yılları arasında 5 ilçeye bakan Antalya Büyükşehir Belediyesini yönetemediler. Burası da oradan farksızdı. Cebeli Tepesi bile satılmıştı. Burayı da geri aldı başkanımız ve şimdi Menderes Türel başkanım oraya bir proje yapıyor. Belediye Başkanımız ne söz verdiyse yaptı. Baktım yapmadığı bir sözü var mı diye? Varmış. O da belediye binasının yapılmaması. Bunun nedenini de açıkladı. Yapacak çok iş varken ben o binada oturamam dediği için yapılmadı. Siz içerisinde olduğunuz için belki fark edemiyorsunuz ama dışarıdan gelenlerin çok net gördüğü bir değişim var. Gazipaşa`yı görmek için dışarıdan ilçeye gelen çok sayıda ziyaretçi var. Denizyolu, fener, sahil bunlar kolay projeler değil. Bunları ancak AK Parti belediyesi, Cumhur ittifakı belediyesi yapar. Siz güçlü bir şekilde destek verin bizim yapamayacağım hiçbir şey yok. Biz Adil Çelik ile hiçbir sıkıntı çekmedik. Projelerini getirdi işlerimiz tıkır tıkır halloldu. Kendisine bizim desteğimiz de tam. Eskiye dönmenin bir anlamı yok. Küsmeyi darılmayı bırakalım. Şuan en çok sıkıntı çektiğimiz konu çocuğum işe giremedi konusu. Lütfen bu gibi konularla partinize küsmeyin, ilçenize gelecek hizmetlere engel olmayın. Şuan şeçim bitmiş durumda. Antalya alınmış, Gazipaşa alınmış. Bundan kuşkumuz yok. Bu hizmetleri halkımızın görmeme şansı yok. Yine de durmayacağız, çalışacağız. Ne kadar fazla oy alabilirsek alacağız" şeklinde konuştu. 
Son olarak mahalle sakinlerine seslenen Çelik şunları söyledi: "2104`te yollarımız bozuktu, köy konağımız yoktu. Yollarımız perişandı. O zaman da bizleri coşkuyla karşılamıştınız, size çok teşekkür ediyorum. 5 yılda ne yaptığımızı izlediniz. Kısaca birkaç konuya değinmek istiyorum. Kombi binasını yıktık. 312 icra dosyasını 29`a indirdik. 28 Mart 2014 Cuma günü Gazipaşa Adliyesinin koridorlarında Cebeli Tepesi ve Kombi arazisi satılmıştı. Dik durduk, 3 ay sonra satılan yerlerimizi geri aldık. 11 milyona satılan bu yerimize geçen gün ekspertiz yaptırdık. O gün 11 milyona satılan yerimizin bugünkü değeri tam 124 milyon TL. Belediye koltuğunda oturduğumuzda geçmiş dönemde parke alımları için ödenen faturaları getirdi arkadaşlar. Metrekaresi 15 liraya binlerce metrekare parke alınmış. Kendi parke fabrikamızı kurduk. Aradan 10 yıl geçti metrekaresini 10 liraya üretiyoruz. Böyle olunca dağa taşa parke döşüyoruz. Geçmiş 10 yılda 230 metrekare döşemişlerdi. Biz 5 yılda 430 bin metrekare döşedik. Bugünün rakamıyla 12-13 milyona 41 yeni araç aldık. Hepsinin de borcunu bitirdik. 205 km sathi, 230 km sıcak asfalt yaptık. Yaptıklarımızı saymakla bitiremiyoruz. 31 Mart`ta sandığa gittiğinizde Gazipaşa`mıza kim hizmet verebilir, kim gece gündüz demeden telefonunuza bakar, kim iyi gününüzde kötü gününüzde yanınızda olur lütfen bunları düşünün ve oyunuzu öyle verin. Gazipaşa`nın kaybedecek bir tek günü bile yok. Hizmetin devamı için oylarınızla bizlere destek olun" dedi. 
Sağanak halinde yağan yağmura rağmen mahalle sakinleri uzunca bir süre Çelik`e sevgi gösterisinde bulundu.



Anahtar Kelimeler: