Başkan Yılmaz koltuğu devretti

Başkan Yılmaz koltuğu devretti

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve Gazipaşa Kaymakamı Ali Sakar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuklarını çocuklara devretti.

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nda, makamını çocuklara devretti. Gazipaşa Kaymakamı Ali Sakar`ın devrettiği koltuğa Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Gonca Bahar Deniz oturdu. Kaymakam Gonca Bahar Deniz, "İlk olarak, Atatürk`ün bize armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nı kutluyorum" dedi. Ardından hayata geçirilmesinin ilçeye önemli katkılarının olacağını düşündüğü projeleri olduğunu aktaran Deniz, konuyla ilgili Gazipaşa Belediye Başkanlığı Koltuğu?na oturan Avukat Kemal Akça Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Beril Yetgin?e bağlandı. Kaymakam Deniz, Başka Yetgin?e, "Zirai atıkların depolanması ve çevreye zarar vermemesi için tedbir alınmasını istiyoruz. Bunun dışında kültürel mirasımızın korunmasını istiyoruz. Bu amaçla ilçemize  Kültür ve Etnografya Müzesi açılmasını talep ediyorum" diyerek taleplerini belirtirken kaymakamlık olarak da, Orman İşletme Müdürlüğü`nden Cumhuriyet Ortaokulu adına hatıra ormanı yapılmasını ve fidan dikilmesini istedi.

?BİZLERDE SİZLERE YAŞANILABİLİR BİR DÜNYA BIRAKMAK İSTİYORUZ?

Gazipaşa Kaymakamı Ali Sakar ise, "İstekleriniz bizim için çok önemli. Bizlerde sizlere yaşanılabilir bir dünya bırakmak istiyoruz. Yaşanılabilir bir dünya içinde özellikle çevre kirliliğinin olmadığı, çevre kirliliğine dair önlemlerin alındığı bir dünya yaratmak gerekir. Tabi yarının belediye başkanları ve kaymakamları olarak, bizden daha gelişmiş günleri yöneteceksiniz. Bu vesileyle bende tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nı kutluyorum" dedi.

?OKULLARIN İMKANLARINI ARTIRIP GELİŞTİRMEYİ PLANLIYORUM?

Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Avukat Kemal Akça İlk/Ortaokulu 8`nci sınıf öğrencisi olan 14 yaşındaki Beril Yetgin, ?Başkan olduğuma göre artık yapacağım hizmetlerimi sizlere aktarmak istiyorum. Öncellikle Okulların imkanlarını artırıp geliştirmeyi planlıyorum. Okullarda ki eksikleri tanımak ve bilmek adına buralarda düzenlemelerde bulunacağım. Bunların yanında İlçemizi geliştirmek için, çevre temizliği konusunda yarışmalar düzenleyip, kültür ve bilim fuarları açıp bilinmeyenleri öğrenmek için çalışmalar başlatacağım.? Dedi.

YILMAZ: HEDEFLERİMİZ ORTAK

Çocuk Başkan Beril Yetgin?in projelerini Mehmet Ali Yılmaz, ?Teşekkür ederiz başkanım, hedeflerimiz ortak. İnşallah bu söylediklerinin hepsini yerine getireceğiz. İlerde de sizler bizlerin yerine geleceksiniz ve dileklerimiz gerçek olacak. Bende spor ve eğitime destek verilmesi taraftarıyım. Gazipaşa Belediyesi olarak bu alanda çalışmalarımızı arttıracağız. Her okula bir basketbol potası konulması şart. Sağlıklı bir nesil yetiştirmek istiyorsak, okullarımızı spora yönlendirmemiz gerekiyor? şeklinde konuştu.? Dedi.