TÜRKİYE`DE İLK! GAZİPAŞA`DA KURULDU

TÜRKİYE`DE İLK! GAZİPAŞA`DA KURULDU

Gazipaşa?da Türkiye bir ilk olma özelliği de taşıyan tropik meyve üreticilerinin bir araya gelmesi ve tropik meyvelerin tanıtımı amacıyla Tropikal Üretim Pazarlama Kooperatifi kuruldu.

Kooperatifin Başkanlığını İzzet Akyol?un yaptığı kooperatifin üyeleri arasında Mahmut Koç, Musa Kılınç, Ali Yalçın, Ahmet Arslan, Yaşar Dağtekin ve Mehmet Emin Yüksel bulunuyor.

Asıl amacı tropik meyvelerin tanıtılması ve çiftçilerin kalkınmasına katkı sunmak olan kooperatif, çalışmalarına başladı. Tropik meyve üreticileri kooperatife üye olabilecek. Üyeler arasında bağ kurularak çiftçinin kalkınması desteklenecek. Kooperatifin kurucuları arasında yer alan Emekli Öğretmen ve Tropik Meyve Üreticisi İzzet Akyol, kooperatif hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

?ÇİFTÇİMİZE GELİR KAYNAĞI OLACAK?

Kooperatifin kurucuları arasında yer alan Emekli Öğretmen ve Tropik Meyve Üreticisi İzzet Akyol açıklamasında, ?Ben İzzet Akyol, Türkiye?de ilk defa tropikal meyve kooperatifini kurduk. Özellikle Antalya ve Mersin arası tropikal iklime yakın bir iklimimiz olduğu için, tropikal meyveciliğin bu bölgede alternatif bir gelir kaynağı olacağı kanısına vardık. Bu düşünceyle yola çıkarak birçok çeşitte tropik meyve üretmeye başladık. İçlerinde çikolata meyvesi, ejder meyvesi, mango, avokado, pitaya, sapotilla, gorilla gibi birbirinden farklı meyveleri üretmeye başladık. Kooperatifi ise bu ürünlerin çiftçimize gelir kaynağı olacağını düşünerek tanıtma amaçlı kurduk. Fuar da belediye başkanlarımızdan da destek sözü aldık, inşallah başarılı oluruz. Teşekkür ederiz.? Dedi.

 



Anahtar Kelimeler: