SICAK ASFALT DEVRİ SONA ERDİ

SICAK ASFALT DEVRİ SONA ERDİ

Gazipaşa Belediye Başkanı Yılmaz, sıcak asfaltın çok pahalı olduğunu belirterek, "Sıcak asfalttan vazgeçiyorum. Bundan sonra kendi imkanımızla sathi asfalt dökeceğiz. Sathi asfalt da çok kötü bir asfalt değildir. İyi dökülürse o da iş görür" dedi.

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, makam odasında yaptığı basın açıklamasında önemli açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki dönemde yapacağı asfalt çalışmaları hakkında bilgi veren Yılmaz, "Sıcak asfalttan vazgeçiyorum" dedi. Sıcak asfaltın çok pahalı bir asfalt türü olduğunu söyleyen Yılmaz, "Bundan sonra kendi imkanlarımızla sathi asfalt dökeceğiz. Sıcak asfalttan vazgeçiyorum. Köylerdeki toz şikayeti olan yerlere öncelik veriyorum. Güney Mahallesi`nde mezarlığa kadar olan bölüme sathi asfalt dökeceğim. 1-2 km Zeytinada`ya dökeceğim, Kırahmetler`e, Muzkent`e, Macar`a dökeceğim. İhtiyaç duyulan yerlere azar azar dökmeye devam edeceğiz. Bitecek hali yok zaten, gelecek sene de devam ederiz. Neden sathi asfalt? Kendi personelimiz ve aracımızla dökebiliyoruz. Sıcak asfalt dökebilmemiz için ihale yapmamız lazım ve sıcak asfalt çok pahalı bir asfalt. Rakamlara tam hakim değilim ama bana söylenen 5 km sıcak asfalt dökeceğine aynı parayla 20-25 km sathi asfalt dökebiliyorsun. Burada bir tercih söz konusu, değer mi günde 2-3 arabanın geçtiği bir yere sıcak asfalt dökmeye? Ona bakacağız. Prestij yeriyse mesela deniz kenarıysa, şehir merkeziyse buralara sıcak asfalt daha uygun olur ama şimdi tutupta 2-3 evin olduğu bir mahalleye sıcak asfalt dökme lüksünde değiliz. Sıcak asflatın görüntüsü güzel, pürüzsüz, vatandaş onu istiyor ama imkanımız olsa da her yere sıcak asfalt yapsak. Sathi asfalt ta çok kötü bir asfalt değildir. iyi dökülürse o da iş görürü. Sathi asfalta yönelmemizin sebebi kendi imkanlarımızla yapıyor olmamız. öbürün yapmak için ihale yapmak lazım" dedi.

Gazipaşa Belediyesi 2014-2019 yılları arasında 230 kilometrenin üzerinde sıcak asfalt dökerek kırılmazı zor bir rekora imza atmıştı. 

 



Anahtar Kelimeler: