Rekor kırdı! Dünyanın en hızlı SUV`u unvanını kazandı

Rekor kırdı! Dünyanın en hızlı SUV`u unvanını kazandı

Alfa Romeo`nun tarihi modellerinin temsilcilerinden  Stelvio Quadrifoglio, Almanya`daki Nürburgring pistini 7 dakika 51,7 saniyede  turlayarak dünyanın en hızlı SUV`u unvanını kazandı.

Alfa Romeo`dan yapılan açıklamaya göre, Stelvio Quadrifoglio, 12,9 mil  uzunluğundaki Nordschleife döngüsünü en son SUV rekorundan 8 saniye daha hızlı  bir sürede turladı.

Bu rekora daha önce Giulia Quadrifoglio`nun dünyanın en hızlı 4 kapılı  otomobili unvanını aldıran Fabia Francia pilotajında ulaşan Alfa Romeo Stelvio  Quadrifoglio, 50:50 ağırlık dağılımı, kompozit karbon fiber malzemelerle üretilen  hafif karoseri ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle dikkati çekiyor. Stelvio  Quadrifoglio`da, 2,9 litre, Twin-Turbo V6 motor görev alırken, tam 510 HP`lik güç  üretiyor.

Sınıfının litre başına en fazla güç üreten 24 supaplı motoruyla iş  birliği yapan 8 ileri otomatik şanzıman, "yarış" modunda sadece 150 milisaniye  gibi rekor bir sürede vites değişimi gerçekleştirirken, Q4 dört tekerlekten çekiş  sistemiyle birlikte gücü dört tekerleğe birden aktarıyor.

Adaptif süspansiyon sistemiyle yol tutuş kabiliyeti mükemmele yakın  olan Stelvio Quadrifoglio`yu durdurma görevini ise ultra yüksek performanslı,  karbon-seramik kompozit malzemelerle üretilen brembo fren sistemi  üstleniyor.