EMİTT`E "GAZİPAŞA" DAMGASI

EMİTT`E

İlk kez bu yıl katıldığı İstanbul Emitt 2018 Fuarında büyük bir ilgi uyandıran Gazipaşa Belediyesi, fuardan maksimum fayda ile ayrıldı. Fuarı değerlendiren Başkan Çelik, "5 gün gibi kısa bir sürede hazırlandığımız fuarda, standımız belki de en çok ziyaret

GAZİPAŞA Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik, ilk kez bu yıl ilçe olarak katıldıkları 25-28 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen İstanbul Emitt 2018 Fuarı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bu yıl 22`ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-Emitt 2018`in dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olarak kabul edildiğini belirten Belediye Başkanı Çelik, fuara 5 gün gibi kısa bir sürede hazırlandıklarını ve buna rağmen fuarın en ilgi çeken ve en çok ziyaret edilen standı olduğunu söyledi. Tamamen doğal malzemelerden bir stant hazırladıklarını dile getiren Çelik, stantta da Gazipaşa`nın birbirinden doğal tarım ürünlerini sergilediklerini söyledi. 50`nin üzerinde tarım ürününü fuara gelen ziyaretçiler için sergilediklerini belirten Çelik, "Bu ürünlerimizden ziyaretçilerimize ikramda bulunduk. Ziyaretçilerimize Gazipaşa`nın doğal ada çayını ikram ettik. Muz ağaçlarını bahçelerimizden sökerek meyveli halde standa götürüp diktik. Muz ağaçlarımız çok ilgi çekti. Paletlerden masalar yaptık, Gazipaşa`nın kumundan küçük bir sahil yaptık. Arkadaşlarımız güler yüzle ziyaretçilerimizi bilgilendirdi ve ikramlarda bulundu" dedi.

"ÖDÜL ALDIĞIMIZ BİLGİSİ GELDİ"

Standa ilginin son derece yoğun olduğunu belirten Çelik, Muratpaşa, Alanya, Kaş, Konyaaltı, Günnar gibi pekçok belediye başkanının stantlarını ziyarete geldiğini söyledi. Muratpaşa Belediye Başkanı hemşerimiz Sayın Ümit Uysal`ın `birincilik ödülünü bu yıl Gazipaşa almalı` şeklindeki açıklaması bizleri gururlandırdı. Bu yıl tek bir stant yerine iyi stantlara ödül verildiği ve kesin olmamakla birlikte bizim standımıza da ödül verileceği bilgisi bizlere ulaştı. İnşallah bu yönde bir belge bizlere ulaşınca kamuoyu ile bunu paylaşacağız" diye konuştu.

"ÖNEMLİ BAĞLANTILAR SAĞLADIK"

Fuara ilişkin sosyal medya üzerinden yapılan bazı eleştirilere de yanıt veren Çelik, "Konaklama tesisiniz yok. Neden fuara katıldınız?" yada "Orası tarım fuarı mı turizm fuarı mı?" şeklinde yöneltilen sorulara değinen Çelik, "Bizler doğal ve organik tarım ürünlerimiz ile standımıza ilgi çekmeyi başardık. Ziyaretçilerimize hem tarım ürünlerimizden hem de turistik değerlerimizden bahsettik. Birçok ihracat firması Gazipaşa ürünlerini nasıl temin edebileceğini sordu. Bunları ilerleyen günlerde bir araya getireceğiz. Bunun yanı sıra çok sayıda kişi ilçemizde konut fiyatlarını sordu. İş adamları yatırım yapmak için ilçemize geleceğini söyledi. Birçok televizyon kanalında röportajlarımız yayınlandı. Bunlar çok güzel ve somut gelişmeler. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde bu fuarın meyvelerini almaya başlayacağız" şeklinde konuştu.

"SPONSOR TALEPLERİ VAR"

Başarılı geçen bir fuarın ardından çok sayıda tebrik telefonu aldığını da belirten Çelik, şunları söyledi: "Fuarın ardından çok sayıda hatırı sayılır kişi beni arayarak tebrik etti. Gördüklerinden çok etkilendiklerini söyleyen başta ihracat firmaları olmak üzere çok sayıda kişi gelecek yıl standımıza destek vermek istediler. Bu cesaretimizi arttırdı. İnşallah seneye çok daha büyük bir alanda, daha iyi hazırlanmış bir stant ile daha az masrafla ilçemizi tanıtmaya devam edeceğiz. Bu fuara katılmamızda bizlere öncülük eden başta deneyimli turizmci kardeşim Levent Benal`a, Mimar Cüneyt Darı`ya ve çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum."

"BAŞKANA TEŞEKKÜR EDERİM"

Fuara katılan AK Parti İlçe Başkanı Sait Yılmaz da fuarın son derece başarılı geçtiğini belirterek, "Başkan Bey ve ekibi, çok kısa bir süre içerisinde çok iyi bir stant hazırlamış. Bizleri de davet ettiğinde uçarak gittik. Orada gördüğümüz manzara kıskançlık vericiydi. Fuarın en hareketli standı bizim standımızdı. Bu kadar kısa bir sürede bu kadar başarılı bir organizasyonu yaptığı için Başkan Beye teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah seneye çok daha farklı ve başarılı bir stant hazırlayarak ilçemizi tanıtacağız" dedi. 



Anahtar Kelimeler: