ÖĞRETMENDEN ÜRKÜTÜCÜ TESPİTLER

ÖĞRETMENDEN ÜRKÜTÜCÜ TESPİTLER

Gazipaşa Merkez Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Gül, madde kullanımına dair çarpıcı tespitlerde bulundu. Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen halk günü toplantısına katılan Gül, alkol komasına girip hastaneye götürdüğüm öğrenciler oldu" dedi.

GAZİPAŞA Kaymakamı Nurullah Kaya başkanlığında, Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen Halk Günü toplantısına katılan Gazipaşa Merkez Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Gül, yaptığı açıklamalarla ürkütücü bir tabloyu gözler önüne serdi. İlçede gençlerin alkol ve sigara tüketiminin önemli ölçüde arttığını belirten Gül, bu sorunun sadece liselerde değil, ilköğretimlerin de sorunu olduğunu söyledi. Birçok market veya tekel bayii de sigaranın tek dal olarak da satıldığını dile getiren Gül, "Dal adı altında 11, 12, 13 yaşında çocuklara tek sigara satılıyor. Benim okulumda yaşanan kazaların ve yaşanan disiplin sorunlarının temelinde genelde bu sorunlar yatıyor. Bu konuda kolluk kuvvetlerine önemli görevler düşüyor. Alkol komasına girip hastaneye götürdüğüm öğrenciler oldu. Sadece bizim okulumuzda değil. Alkol içip 5. kattan atlayan, intihar eden öğrenciler oldu. Hepimiz anne babayız. Özellikle sigara çok tehlikeli. Öğrenci taşıyan sürücü sigara içmemeli. Alkol almış biri taşımacılık yapabilir mi? Alkol alan bir öğretmen okula gelebilir mi? Özellikle satış yapan yerlerin ciddi anlamda denetlenmesi gerekiyor. Çare bulmak zorundayız. Trafik kazaların yüzde 90`ı alkol yüzünden oluyor. 18 yaşından küçük çocuklara içki satılıyor. Bu konularda okullarda uzman kişilerle eğitici çalışmalar yapabiliriz" dedi.

Kaymakam Kaya, konunun ciddi bir konu olduğunu ve kolluk kuvvetleriyle birlikte sorunun çözümü için sürekli takip halinde olduklarını belirterek, "Toplumsal mutabakatla bu sorunu çözebiliriz. Her yere bizler yetişemeyiz. O yüzden toplumun desteği ve ihbarı önemli. Herkesten bu konuda destek bekliyoruz" diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: