ZIPKINLA BALIKAVI ŞAMPİYONASI TAMAMLANDI

ZIPKINLA BALIKAVI ŞAMPİYONASI TAMAMLANDI

Antalya`nın Gazipaşa ilçesinde gerçekleşecek 2018 yılı Zıpkınla Balıkavı Türkiye Şampiyonası Ege-Akdeniz-Güneydoğu Eleme Müsabakalarının şampiyonu Fethiye oldu.

TÜRKİYE Sualtı Sporları Federasyonu`nun (TSSF) Gazipaşa Belediyesi ev sahipliğinde düzenlediği 2018 yılı Zıpkınla Balıkavı Türkiye Şampiyonası Ege-Akdeniz-Güneydoğu Eleme Müsabakaları tamamlandı.

7 takımdan 28 sporcunun katıldığı müsabakalar saat 08.00`da başladı. Gazipaşa Yat Limanında toplanan sporcular, teknelerle TSSF`nin belirlediği parkura doğru hareket etti. Parkura varılmasıyla hakem heyetinin işareti üzerine yarışmacılar Akdeniz`in mavi sularında ava başladı.

Müsabakalar hakkında bilgi veren TSSF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Hakan Tunçalp, "Bugün Zıpkınla Balıkavı Türkiye Şampiyonasının Ege ve Akdeniz ayağını gerçekleştiriyoruz. 7 takım ve 28 kişiden oluşan sporcularımız yarışmaya başladı. Bundan sonra tartıya gireceğiz. Bu tartı olayında balıklarımız çeşitlerine ve gramajlarına göre yasal değerlerde tartılacak. Buradan dereceye girenleri Türkiye finaline orduya yollayacağız. Ordada dereceye girenleri Portekiz`e dünya şampiyonasına yollayacağız. Gazipaşa çok sıcak, bizi çok sahiplendiler, büyük katkılar sağladılar. Gazipaşa Kaymakamlığına ve Belediyeye teşekkür ederiz" dedi.

5 saat boyunca suda kalan ve en büyük ve en çok balığı vurmaya çalışan sporcular saat 14.30`da Cumhuriyet Meydanına kurulan terazilerin başında vurdukları balıkları tarttırdı.

Tartı işleminin ardından bireysel sıralamada Muğla Fethiye Belediye Spor Kulübünden Serhan Dağhan birinci, Antalya Gazipaşa Su ve Doğa Sporları Kulübünden Hakan Ergün  ikinci, yine Antalya Gazipaşa Su ve Doğa Sporları Kulübünden Kemal Uysal  üçüncü oldu.

Takım sıralamasında ise Muğla Fethiye Belediye Spor Kulübü birinci, Antalya Gazipaşa Su ve Doğa Sporları Kulübü ikinci, Muğla Bodrum Su Sporları Kulübü üçüncü oldu.

Müsabakaları izleyen ve seyircisi olmayan bir spor olmasına rağmen yarışmaları keyifle takip ettiğini belirten Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya, TSSF`yi ve sporcularını her zaman Gazipaşa`da ağırlamaktan keyif alacaklarını söyledi.

Dereceye girenlere ödülleri ve madalyaları törenle takdim edildi.



Anahtar Kelimeler: