DOĞAN HALKIN SESİ OLDU

DOĞAN HALKIN SESİ OLDU

Gazipaşa Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, 22 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilen Sosyal Politikalar Başkanlığı Akdeniz Bölge Toplantısında, elektrik zammından trafik cezalarına kadar gündeme getirdiği konularla halkın sözcüsü oldu.

GAZİPAŞA Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, Sosyal Politikalar Başkanlığı Akdeniz Bölge Toplantısında dile getirdiği konulara ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya,  Aile, Gençlik ve Spor, Tarım Orman, İçişleri, Ticaret, Sağlık ve Milli Eğitim Bakan yardımcılarının katıldığı toplantıda bölgenin sorunlarının ele alındığını belirten Doğan, elektriğe gelen zamdan, yüksek trafik cezalarına, yüksek gübre fiyatlarından öğrencilerin ulaşım sorunlarına kadar  vatandaşların yaşadığı sıkıntıları bakan yardımcılarına aktardıkğını belirtti.

Başkan Doğan toplantıyla ilgili, “Toplantı soru cevap şeklinde gerçekleşti. Toplantıda en ciddi sorunlarımızdan başlayarak bir bir dile getirdik. Mesela elektrik faturalarının milletin canını yaktığını, artık gerçekten araziye gittiğimizde en büyük şikayeti elektrik faturası ve faturadaki kalemlerin milleti rahatsız ettiğini dolayısıyla bu rahatsızlıkları bizzat ilettik. Bununla ilgili daha önceki toplantılarımda da CK Enerji Akdeniz Elektrik'in müdürüne bizzat bu sorunu anlattık.

Toplantıda gübre fiyatlarından da söz ettik. Çiftçinin gübre fiyatlarından memnun olmadığını, çiftçinin gübre fiyatlarını yüksek bulduğunu bundan dolayıda gerçekten girdi fiyatları yüksek olduğu için kar marjının düştüğünü ve çiftçimizin şikayetçi olduğunu tarım ve orman bakanı yardımcımıza ilettim. Onlar bazı girdilerin yurtdışından yapıldığı dolayısıyla fiyatların yüksek olduğu gibi cevaplar verdiler ama biz bunların yerli ve milli üretime geçilerek bir an önce gereken tedbirlerin tamamının alınarak bir kere hiç bir mazereti kabul etmeyerek çiftçilerimize hitap edecek politikiların geliştirilmesi ile ilgili ısrarlarımızı söyledik ve yazılı olarak beyan ettik.

İç işleri bakan yardımcımıza ise trafik cezalarının neden bu kadar yüksek olduğunu sordum. Bizlere caydırıcı olması gerektiğini, caydırıcı olmadığı zaman avrupadaki kriterlere baktığımız zaman ölümlü ve yüksek hasarlı trafik kazalarının çok fazla olduğunu dolayısıyla bunun önüne geçmenin bir yönteminin bulunması gerektiğini Avrupa'da ve ABD'de yapılan incelemelerde bunların önüne geçmek için tek çarenin cezaların artırılması ile mümkün olduğunu söylediler. Aksi halde ise trafik kazalarının önüne geçilemediğini beyan ettiler. Yine bakan yardımcılarımıza kamuoyunda başka partiler tarafından 'Ak Parti kasasını buradan mı dolduruyor?' yönünde algı oluşturduğunu ve canı yanan vatandaşımızın buna inanmak istediğini bizzat anlattım. Aslında yapılan işlem makul. Trafik cezaları olmasa olmaz, caydırıcı olmasa da olmaz. Bakan yardımcılarımız gerekli girişimlerin yapıldığını, bunların dikkate alınacağını, bu tür şikayetlerin ve durumun farkında olduklarını ve ortalama bir yolun bulunacağını bize beyan ettiler.

Bunların yanında Genel Sosyal Politikalar Bakan yardımcımıza ve bizzat Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya hanımefendiye üniversite kazanan kız öğrencilerimize destek için görüştüm.  İlk teklifim şuydu: Bir ailede mesela birden fazla kız çocuğumuz var. Özellikle bir erkek bir kız olduğu zaman üniversiteyi kazanan kız çocuklarımızın zor durumda olduklarını, geliri düşük ailelerin kızlarının çok daha zor durumda olduğunu aktardım. Ben ilçedeki fonlardan yapılan yardımların kız çocuklarımıza pozitif ayrımcılık yapılarak bir defaya mahsus yapılan yardımların iki katına çıkarılmasını teklif ettim. En azından çocuklarımızın ilk okula giderken bir takım ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için, velisinden başka kimsenin eline bakmamasıyla ilgili hassasiyetlerimi bildirdim ve bakanımız özellikle dikkate alacağını belirtti.” İfadelerinde bulundu.

Basın toplantısı iyi dilek ve temennilerin ardından sona erdi.



Anahtar Kelimeler: DOĞAN HALKIN