DOLANDIRICILARIN KARGO TUZAĞI

DOLANDIRICILARIN KARGO TUZAĞI

Dolandırıcılar yeni yöntemlerle vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Gazipaşa’da çok sayıda kişiyi telefonla arayan dolandırıcılar, kargo gönderim ücretinin faiziyle ödenmemesi takdirde icra takibi başlanacağını söylüyor.

Kargo gönderim ücreti bahanesiyle aranan mağdurlardan birisi başından geçenleri şu şekilde anlattı: “İlk olarak sabah saatlerinde ‘PTT’den arıyoruz’ diyerek aradılar. Karşı taraf T.C. kimlik numaramı söyledi ve ‘2019 yılında almadığınız bir kargonun gönderim ücreti nedeniyle, adınıza icraya gidecek bir belge var, gelip imzalamanız gerekiyor’ deniliyor. Üniversite okuduğum şehirden aradıkları için gidemeyeceğimi söyledim.  Kargoyu ücretini ödeyip teslim aldığımı söylediğimde ise karşı taraf, ekstresi olduğunu şartları okumadan kabul etmiş olabileceğimi söyledi. Daha sonra beni bir avukata yönlendirdi.

AVUKAT İKNA ETMEK İÇİN SİCİL NUMARASI VERİYOR

Verdikleri numarayı aradım ve telefonu açan şahısla konuşmaya başladım. Dava numarasını, kendi sicil numarasını ve baro numarasını söyledi. Baktığımda kayıtlı bir avukat olduğu görülüyor. Karşı taraf ‘Uzlaşmaya gidelim, e- randevu açıyorum. Şu kadar parayı şu banka hesabına yatır’ dedi. Devlet tarafından dava ücretinin alınıp, geri kalan kısmının iade edileceği söyledi. Yatırılmazsa sicilime işleneceğini, memur olamayacağımı ve özel sektörde de çalışamayacağımı belirtti.  Benden tazminat bedeli olarak 28 bin lira, uzlaşma bedeli olarak 8 bin lira talep ettiler.  Uzlaşma bedelini gönderdiğimde tekrar arandım ve miktarın yanlış söylediklerini ifade ettiler. Bunun üzerine emniyete gidip ifade verdim. Orda çok sayıda kilinin aynı şekilde arandığını öğrendim” dedi.



Anahtar Kelimeler: DOLANDIRICILARIN KARGO TUZAĞI