DSİ’DEN ŞOK AÇIKLAMA

DSİ’DEN ŞOK AÇIKLAMA

Antalya Valisi Ersin Yazıcı'nın katılımı ile gerçekleştirilen Muhtarlar toplantısında DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Çoşkun'un açıklamaları muhtarların tepkisine neden oldu.

GEÇTİĞİMİZ haftalarda Gazipaşa’ya gelen Antalya Valisi  Ersin Yazıcı başkanlığında yapılan muhtarlar toplantısında, söz alan Güneyköy Muhtarı Yahya Küçükballı, Zeytinada ve Güneyköy mahallelerinde yaşanan su sıkıntısını dile getirdi. Suya hasret olan yöre halkının umudu olan Gökçeler Barajı’ndan ulaştırılacak  projesinin iptal olduğunu dile getiren Küçükballı, yine Zeytinada’ya yapılması planlanan gölet projesine olur çıkmadığını ifade etti. Bölgede tropikal meyve üretimi yapıldığını söyleyen Muhtar Küçükballı,  su problemini çözecek projelerin bir an önce yapılması gerektiğine değinmişti. 
Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, toplantıda yaptığı açıklamada söz konusu mahallelere Gökçeler Barajı’ndan su verilmeyeceğini, bu mahallelerin su sorununun yapılacak Göçük ve İnal göletleri ile çözüme ulaştırılacağını söyledi. Coşkun’un bu açıklaması mahalle muhtarlarının tepkisine neden oldu.  Muhtarlar, dönemin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Zeytinada Göleti için ölçüm yaptırdığını ve 8 noktadan gölete su gelebileceğinin tespit edildiğini hatırlattı.  Bunun üzerine Coşkun, Zeytinada Göleti’nin teknik olarak yapılamayacağını, bu nedenle Göçük’e yeni bir gölet yapılmasının planlandığını söyledi.
Önce Gökçeler Barajı’ndan su alacağı söylenen, ardından Zeytinada Göleti’ne umut bağlayan bölge halkı, şimdi de Göçük Göleti ile suya kavuşacağının söylenmesiyle hayal kırıklığına uğradı. Muz ve avokado başta olmak üzere tropikal meyve üretimiyle, ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayan, bunun için de yılda sadece 20 milyon TL’yi aşkın enerji gideri ödeyen bölge halkı, bir an önce su sorununun çözüme kavuşmasını bekliyor. Her geçen gün üretim sahası azalan bölgede,  yetkililerin sürekli çözüm önerilerinde değişikliğe gitmesi bölge halkını tedirgin ediyor.



Anahtar Kelimeler: AÇIKLAMA