ESEN DİLER ADAY ADAYLIĞINI İLAN ETTİ

ESEN DİLER  ADAY ADAYLIĞINI İLAN ETTİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Esen Diler, görevinden İstifa ederek 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Gazipaşa Belediye Başkanlığı’na AK Parti’den aday adaylığını duyurdu.

 Yerel seçim sürecini başlamasıyla birlikte aday aday olacak isimler açıklanmaya devam ediyor.  Siyasetin hızlanmaya başladığı dönemde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Esen Diler’de görevinden istifa ederek Gazipaşa ziyaretinde Aday adaylığı başvurusunu yaptığını ilan etti. Başvuru evraklarını Ak Parti ilçe Başkanı Ramis Yiğit’e teslim eden  Esen Diler, parti binası önünde toplanan kalabalığa seslendi. Aday adaylığını halka duyuran Diler, çıkmış olduğu aday adaylık sürecinde yolunda kararlı olduğunu vurguladı. 

 Diler, “Bugün sizlerle, şehrimize ve milletimize hizmet etme yolunda, şahsım adına verdiğim, önemli bir kararı, paylaşmak üzere beraberiz. Karar önemlidir, kararlılık daha da önemlidir. Bu yıl, Cumhuriyetimizin 100. Yılı, çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın, topyekûn, aziz milletimizin, eşi ve benzeri olmayan kararının ve kararlılığının 100. Yılı.100 yıl önce, en zor şartlarda verdiğimiz bağımsızlık kararının ve bu konuda gösterdiğimiz kararlılığın neticesinde, gelişerek geleceğe yürüyen devletimizin 100. kuruluş yıl dönümü. Kuruluş değerlerimizden, zafer utkumuzdan, bağımsızlık tutkumuzdan, kalkınma, büyüme, gelişme hedeflerimizden, asla taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz. Hepimiz farkındayız, bilincindeyiz; Ecdadımızın 100 yıl önce verdiği kararın ve bu yolda gösterdiği kararlığının, bugün çok daha fazlasına ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı. 

 “MESELE  TÜRKİYE YÜZYILI  GERİSİ TEFERRUAT

 AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanlık Binası önünde aday adaylığını ilan eden Esen  Diler, Atatürk’ün sözünden alıntı yaparak en önemli hususun vatan, Türkiye Yüzyılı olduğunu söyledi. Diler, “Büyük bir kararlılıkla bu yüzyılı, Türkiye Yüzyılı ilan eden, Cumhurbaşkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, nice hedeflere, nice yüzyıllara yürüme arzumuz var. Değerli dostlarım bugüne kadar, Çeyrek asrı aşkın süredir, memur-bürokrat olarak şehrime, ülkeme, insanıma hizmet ettim. İnşallah bugünden sonra da, baba ocağım, şehrim, sessiz cennetim Gazipaşa’mıza, Gazipaşalı hemşehrilerimize hizmet etmek istiyorum. Büyük Atatürk’ün büyük sözü kulağımıza küpedir. ‘Söz konusu vatansa, gerisi teferruattı’ ben de bu duygularla,mesele hizmetse,mesele kalkınmaysa,mesele Türkiye Yüzyılı ise, gerisi teferruattır diyorum. Gazipaşa yüzyılı tesis edilmeden, Antalya Yüzyılı tescil edilmeden Türkiye Yüzyılı kemale ermez diyorum. Bu duygularla, Az evvel ifade ettim, üzerimizde olan sorumluluğun bilinciyle, memleket sevdasıyla, şahsım, şehrim ve insanım için kararımı verdim!

Gazipaşa’nın ve Gazipaşalının yarınlarını aydınlatmak için; Gazipaşa Belediye Başkanlığına talibim” dedi. Konuşmalarının ardından halkı selamlayan Esen Diler, eşi ve ekip arkadaşlarıyla birlikte aday adaylık başvuru evraklarını teslim etmek üzere Ramis Yiğit’in odasına çıktı. Bütün evraklarını Yiğit’e teslim eden Diler, İlçe Başkanı Yiğit ve ekip arkadaşlarıyla birlikte fotoğraf çektirdi. 

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: DİLER ADAYLIĞINI