ESERLER KONUŞACAK GAZİPAŞA MARKA ŞEHİR OLACAK

ESERLER KONUŞACAK GAZİPAŞA MARKA ŞEHİR OLACAK

AK Parti Gazipaşa Belediye Başkan Aday Adayı Mali Müşavir Mustafa Akçocuk, göreve gelmesi halinde benimseyeceği yönetim anlayışı ve projeleri hakkında gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Antalya ve Gazipaşa’nın sorunları ve çözüm önerileri üzerine ekibiyle birlikte 4 yıldır çalışma yürüttüğünü belirten Mustafa Akçocuk, hizmetleri ve projeleri ile ilçe halkına Gazipaşa’da yaşamanın ve Gazipaşalı olmanın farkını yaşatmak istediğini söyledi. Sessiz Cennet Gazipaşa’da, turizm, tarım, sanayi ve yaşam kentleri, gençlik spor merkezi ve spor üniteleri, doğa ve kış turizmi ile küçük organize sanayi alanlarında yapacakları planlama ve projeler ile Gazipaşa’nın ve yatırımların önünü açacaklarını vurgulayan Akçocuk, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“HEDEFİMİZ MARKA GAZİPAŞA OLUŞTURMAK”
“Hedefimiz Gazipaşa ve Gazipaşalılara gurur kaynağı olacak, rahat, müreffeh, huzur içinde yaşanabilecek marka bir Gazipaşa oluşturmak. Bu konuda hazırız ve kararlıyız. Eserler ile marka şehir inşa edeceğiz. Bu güne kadar kullandığım “Eserler ile marka şehir“ sloganını lütfen taklitleriyle karıştırmayın.  
“ASLİ GÖREVİ VİZYON PROJE SANIYORLAR”
Ben adayım demekle bu iş olmuyor. Bir gerçeğin daha ortaya çıkmasını istiyorum. Gazipaşa’mızı yönetmeye talip olanların ve yönetenlerin, vizyon proje diye açıkladıkları yol, su, park, imar, alt ve üst yapı hizmetlerinin belediyenin asli görevleri arasında olduğunu belirtmek isterim. Belediyenin asli görevlerini vizyon proje diye sunmak, vatandaşlarımız ile dalga geçmektir. Bugün şehrimizde CHP’ye gönül veren dostlarımız ve arkadaşlarımız da bu durumdan rahatsız. Çünkü bu şehirde kirlenen denizi hepimiz kullanıyor, şehirdeki tozu hepimiz yutuyor, şehrimizdeki bir olumsuzluktan hepimiz etkileniyoruz. 
“GÖREVE HAZIRIM”
Gazipaşa’mız doğası, iklimi ve tarihiyle eşsiz bir şehirdir. Doğup büyüdüğüm bu şehirde, havalimanı, yat limanı, tarım, turizm gibi pek çok avantajın hiç birisinin değerlendirilmediğini aksine bunların dezavantaj hale getirildiğini üzülerek görüyoruz. Günü kurtarmak amaçlı yapılan pansuman çalışmalar yarınları daha da içinden çıkılmaz bir hale getirecek. Gazipaşa’mız değişim ve gelişime ayak uydurabilmesi, hatta değişim ve gelişimleri kendimiz belirlemek için aday adayı oldum. 
Yeni bir yönetim anlayışı, yeni fikirler, yeni bir vizyon ve misyon ile Gazipaşa’mızı “Marka Şehir” yapmak için cesaretli, kararlı bir değişime ihtiyaç var. Bu ihtiyaca cevap vermek için genç, dinamik, ekip ruhu ile çalışan, çalışkan, fikir üreten, eleştiri ve ortak aklı benimsemiş ekibimle göreve hazırım.  
“YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ:” 
Şehirde hizmet etmiş, bu şehrin geleceğine önem veren herkesin fikir ve düşüncelerine önem vereceğiz. Ortak akıl ve eleştiri kültürü vazgeçilmezimizdir.  
Belediye Başkanı, halkına hizmetten, şehrin yaşam güvenliğinden ve halkın refahından sorumludur anlayışına sahibiz.  
Şehrin kalkınmasının ekonomik ve sosyolojik yatımlar ile olacağının bilincindeyiz.  
Sadece kendi sorumluluk dönemimizi değil, bizden sonraki yöneticilere yön verecek uzun vadeli plan ve projeler üreteceğiz. ‘Devlette devamlılık esastır’ ilkesini benimseyeceğiz.   
Kibir ve ayrıştırmadan uzak olacak, farklılıklarımızı zenginliklerimiz olarak göreceğiz.  

“PROJE VE HİZMET ANLAYIŞIMIZ”
Belediye’nin asli görevlerinin bir proje gibi sunulmasını doğru bulmuyoruz. Bu göreve talip olmak zaten, mesire alanı, park, yol, su, imar, spor aktivitelerine destek, temizlik, alt-üst yapı gibi hizmetleri yapmaya talip olmaktır. Rutin belediyecilik hizmetlerini proje olarak görmüyoruz. 
İlçemize kazandırmak istediğimiz bazı projelerden bahsetmek gerekirse;    
1- İlçemize, şanına yakışır ve marka şehir olma yolunda ilk adımı atacağımız bir şehir meydanı kazandıracağız. Gazipaşa denince şehir meydanı konuşulacak. 
2- Transit geçişli kavşak ve çok katlı otopark ile şehrin trafik sorununu çözeceğiz.    
3- Ulaşım sorununda çevreci, güvenilir ve katma değer üretecek raylı sistem ile toplu taşıma sorununu büyük ölçüde çözeceğiz.     
4- Hazırlayacağımız imar planı ile turizm, tarım, sanayi ve küçük organize sanayi alanlarını, şehrin dokusuna uygun olarak yatırım ve projelere açacağız. Havaalanı yolu göremeye değer olacak.  
5- Şehrimize küçük organize sanayi kazandıracağız. 
6- İlçemize yakışır bir belediye hizmet binasını 1,5 yılda ilçemize kazandıracağız. Müze için gerekli girişimlerde bulunacağız. 
7- Gençlik ve Spor Merkezi yapacağız. Unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimizi yaşatacağız. 
8- Belediyemize ait kaynakları ve arazileri kesinlikle satmayacağız. Bu arazileri sürekli gelir getiren mülkler haline getireceğiz.  

Risk ve sorumluluk almaktan kaçınmayız. Gazipaşa’mızın gelecek 30 yılına ışık tutacak, vizyoner ve cesur projelere imza atmaya hazırız.  
Genç, dinamik, çalışkan ve sonuç odaklı çalışma ekibimizle, yapılacak vizyon projeleri hayata geçireceğiz. Gazipaşa’yı bir marka şehir yapma sözümüz var. Halkımızdan vize istiyorum. Önümüzdeki günlerde proje detayları ve nice projeler ile halkımızı heyecanlandıracağız.”