FEN LİSESİ'NDEN CERN ÇIKARMASI

FEN LİSESİ

Gazipaşa Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri, 6 günlük İsviçre ve Fransa'yı kapsayan CERN gezisini tamamladı.

Gazipaşa Fen Lisesi Müdürü Ahmet Güngör, 5 öğretmen ve 41 öğrenci ile birlikte 6 günlük İsviçre ve Fransa'yı kapsayan CERN (Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi) gezisini tamamladı. 6 gün boyunca iki ülkenin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret eden ekip,  bayramın ikinci günü  yurda dönüş yaptılar.
 

BİLİM VE KÜLTÜR MERKEZLERİ ZİYARET EDİLDİ


Gazipaşa Fen Lisesi Müdürü Ahmet Güngör,  İsviçre ve Fransa gezisi ile ilgili bilgi verdi. Müdür Güngör, "41 öğrenci ve 5 öğretmenimiz ile birlikte katıldığımız  gezi kapsamında ik gün İsviçre’nin Zürih kenti  ve Technorama Bilim Merkezi'ni ziyaret ettik. Technorama Bilim Merkezi'nde değişik deney ve Workshoplara katıldık. İkinci gün ise İsviçre'nin Bern kentinde şehir turu yaptıktan sonra, Einstein Evi'ni, Maison Cailler  Çikolata Fabrikası'nı, Gruyers Şatosu'nu, Lozan Anlaşmasının yapıldığı Lozan şehrini ve anlaşmanın imzalandığı oteli, Möntrö Boğazlar Sözleşmesinin imzalandığı Möntrö şehrini ve imza töreninin yapıldığı Montrö Delux Otel ziyaret ettik.
 

ÖĞRENCİLER DOYASIYA EĞLENDİ


Gezimizin üçüncü gününde Cenevre Üniversitesi'nde Fizik, Kimya, Biyoloji ve matematik alanlarında düzenlenen Workshop programına katıldık. Cern'i ziyaret ettik ve çeşitli bilimsel etkinliklere katıldık. Cenevre şehir turu yaptıktan sonra  hizli trenle Paris’e gittik. Gezimizin dördüncü gününün tamamında öğrencilerimiz  Disneyland Park ve Walt Disney Studius’ta eğlenceli bir gün geçirdiler.  Akşam saat 11.00'da yaklaşık 30 dakikalık muhteşem bir ışık gösterisi ile gün sona erdi. Diğer gün de Panoramik Paris şehir turu, Lour Müzesi,  Zafer Takı, Eiffel Kulesi,  Şanzelize Caddesi gezildi. 
 

GELECEKLERİNE YÖN VERECEK VİZYON KAZANDILAR


Öğrenci ve öğretmenlerimizle katıldığımız gezimizin son gününde Sacre-Coeur Bazilikası, Ressamlar Tepesi ziyaret edildi. 18.30'da Paris’ten İstanbul'a hareket edildi. 22.30'da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına oradan da saat 01.45'da Antalya’ya hareket edildi. 22 Nisan sabahı saat 07.30 itibari ile Gazipaşa'ya ulaşılarak gezimiz tamamlanmış oldu. Gezi süresince öğrencilerimiz, Avrupa’nın bilim ve kültürel yapısını yakından görme, bizzat bilimsel faaliyetlere katılma imkanı elde etti. Ayrıca bol bol eğlenme ve alış veriş yapma imkanı da yakalamış oldu. Gezi sonunda öğrenciler geleceklerine yön ve şekil verme de yeni vizyon ve ufuk kazanarak yurda dönmüş oldular" dedi.

 

 



Anahtar Kelimeler: LİSESİ' ÇIKARMASI