FENER ÇALIŞMALARINA MAHKEME ENGELİ

FENER ÇALIŞMALARINA MAHKEME ENGELİ

Başkan Mehmet Ali Yılmaz, Fener Mesire Alanı içerisinde yer alan Gemi Restoran ihalesindeki son gelişmeleri Gazipaşa Haber’e anlattı.

Koru Mahallesi Fener Mesire Alanı içerisinde bulunan gemi görünümlü restoran 3 yıllığına ihale edilmişti. İhaleyi alan firmanın, Turizm İşletme Belgesinin ilgili bakanlıkça iptal edilmesi üzerine Gazipaşa Belediyesi ihaleyi iptal ederek Fener Mesire Alanını kendisi işletme kararı aldı ancak ihaleyi alan firmanın mahkemeye gitmesi üzerine Fener’deki tüm çalışmalar durduruldu. 

Gelişmeler hakkında bilgi veren Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Fener Mesire Alanında çalışma yapmak için mahkeme kararını beklediklerini söyledi. Mahkemenin yakın bir tarihte sonuçlanacağına inandığını belirten Yılmaz, “Fener ihalesini yaparken turizm işletme belge şartı koşmuştuk. Yani rastgele birisi girmesin, bu işte tecrübeli bir firma ihaleye girsin istedik. Bu turizm işletme belgesini sağlayan firma sahiplerinden birisi olan Alaattin Kocabaş’a ihaleyi vermiştik. Fakat 2 yıl sonra ilgili bakanlıktan bir yazı geldi. Neden geldiğine dair bir fikrim olmamasıyla beraber yazıda yer alan bilgilerde ‘Alaattin Kocabaş’ın turizm işletme belgesi iptal edilmiştir” ibaresi yer alıyordu. Bizde kendisine tebligat çektik ve konuyla ilgili bilgilendirme yaptık. İhale şartlarını kaybettiğini söyleyerek belgelerini yenilemesini veya boşaltmasını istedik. Daha sonrasında bizden süre isteyen Kocabaş, vermiş olduğumuz süre zarfında belgeleri tamamlayamadı. Üstüne vatandaştan aldığımız olumsuz ihbarlarda çoğalınca ihaleyi iptal ederek boşaltmasını istedik.  Bütün işlemler gerçekleştikten sonra restoranı ihaleye vermekten vazgeçtik ve belediyenin işletmesi yönünde bir karar aldık. Kararımızın hemen ardından tadilat yapmaya başladık. Bu sefer de Kocabaş, bize dava açtı. Açılan dava çalışmalarımızı durdurdu. Ticaret Mahkemesi’nin kararı sonuçlanana kadar Fener’de ki çalışmalarımızı askıya aldık. Fakat bugün yarın gelecek sonuçtan sonra kaldığımız yerden çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. 



Anahtar Kelimeler: FENER ÇALIŞMALARINA MAHKEME ENGELİ