GAZİPAŞA'DA AVRUPALI ÖĞRENCİLER MİSAFİR EDİLDİ

GAZİPAŞA

Avrupa Spor etkinlikleri haftasında, “Kids Need Fun At School” isimli Erasmus projesi kapsamında, ilçemizi ziyarete gelen Polonyalı ve İtalyan öğrenciler; bocce, voleybol, tenis ve okçuluk sporları ile buluşturuldu.


Çocukların Okulda Eğlenmeye İhtiyacı Var  (Erasmus Plus Kids Need Fun At School )projesi kapsamında Polonyalı ve italyan öğrenciler  öğretmenleriyle birlikte Av. Kemal Akça Ortaokulu'na  geldi. Öğrencilere, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü  Yusuf Ateş ve antrenörleri eşlik ederek çeşitli spor dalları tanıtıldı. 


Saat 11.00’de başlayan etkinliğe Gazipaşa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, okul yöneticileri, İtalya ve Polonya’dan gelen 18 öğrenci ile öğretmenleri, Gazipaşalı öğrenciler ve veliler katıldı.  Avrupa'dan gelen öğrenciler ve öğretmenler, Gazipaşalı öğrenciler tarafından okul bahçesinde çiçeklerle karşılandı. İstiklal Marşı ve İtalya ile Polonya milli marşlarının okunmasıyla başlayan etkinlik,müzik dinletisi, halk oyunları ve konuşmalar ile devam etti. 
1 hafta misafir edilecek Avrupalı öğrencilere Gazipaşa'nın kültürü tanıtılarak tarihi yerlere günü birlik geziler de düzenlenecek. 


Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül,"Av. Kemal Akça Ortaokulu ile Erasmus Plus Kids Need Fun At School (Çocukların Okulda Eğlenmeye İhtiyacı Var) projesi kapsamında ortak çalışma yürüten İtalya ve Polonyalı 18 öğrenci, öğretmenleriyle birlikte Gazipaşa’mıza geldi. Spor etkinlikleri haftası kapsamında çeşitli sporlarla aktivite yapan misafir öğrencilerimize ilçemizin tarihi yerleri ve kültürümüzün tanıtımı yapılacak" dedi.