GÜRÇAM’DA 18 GÜNDÜR YOL KAPALI

GÜRÇAM’DA 18 GÜNDÜR YOL KAPALI

Başkan Yılmaz’ın muhtarlarla yaptığı toplantıda söz alan Gürçam Muhtarı Çağlayan, “18 gündür Dere mevkindeki yolumuz kapalı. Sizinle görüşemiyoruz” dedi.

MUHTARLARLA yaptığı istişare toplantısında, Belediyenin durumunun çok iyi olduğunu, 4 Belediyeden iş makinesi desteği aldığını, istemesi halinde tüm belediyelerin iş makinesi desteği vereceğini ve yüksek köylere bahar ve yaz mevsiminde hizmet vereceklerini ancak yol kapanması gibi acil sorunları hemen çözeceklerini belirten Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’a Gürçam Mahalle Muhtarı Fatih Çağlayan, “Köyümüzün yolu 18 gündür kapalı” dedi.

Sel felaketinin yaşandığı günden bu yana Dere mevkiinde bulunan yolun kapandığını ve açılmadığını hatırlatan Çağlayan, “Yolumuz 18 gündür açılmadı. Ayrıca sizinle görüşmek isteyen muhtarlara öncelik verilmesini istiyorum. Sizinle görüşemiyoruz. Perşembe geldim görüşemedim, Cuma günü geldim görüşemedim” dedi.

Çağlayan’ın sözleri üzerine konuşan Başkan Yılmaz, kiralayacak kepçe bulamadıklarını ve bu nedenle yolu açamadıklarını söyledi. Yılmaz, “Kepçe kiralayacağız, piyasadaki kepçeler dolu olduğu için arıyoruz yani. Her kepçe orayı açamıyor, arkadaşlarımın bana verdiği bilgiye göre. Kahyalar'daki yer de öyle. Bir kepçe kiralayacağız oraları açacağız.

“BAŞKAN HAZIROLDA BEKLEMİYOR”

Benimle görüşme olayına gelince; arkadaşlar 53 tane mahalle muhtarı birer saat uğrasa bana 53 saat yapar. Bu kaç gün eder? Mesai saatine 7-8 saate bölerseniz, yani birgünü sabahtan akşama kadar muhtarlara ayırsam yine yetmez. Tabi bizim başka işlerimiz de oluyor. Meclis Toplantılarına gidiyoruz, resmi kurumlarda toplantılar oluyor. Başkan her zaman orada hazırolda beklemiyor. Ben şunu söyleyeyim. Herkesle görüşmek istiyorum ama bunu bir sisteme bağlayalım istiyorum. Cuma günleri gelen herkesle görüşelim. Başbaşa görüşelim diyorsa hafta içi öğleden sonralarıma randevu verelim istiyorum. Öbür türlü ben belediyeye hapsoluyorum, hiç dışarıya çıkamıyorum” dedi.

Bunn üzerine tekrar söz alan Muhtar Çağlayan, “Bu konuyla ilgili Başkan Yardımcılarınızla görüştüm. Durumu izah ettim. O da sizinle görüşmemiz gerektiğini söyledi ve size yönlendirdi. Hatta telefonla sizi aradılar” diye konuştu.

Muhtarın talebini bildiğini dile getiren Yılmaz, kepçe bulamadıkları için yolu açamadıklarını yineledi.



Anahtar Kelimeler: GÜRÇAM’ GÜNDÜR KAPALI