“HANİ RANT YOKTU”

“HANİ RANT YOKTU”

MHP İlçe Başkanı Terzi, Pazarcı ve Kahyalar’da Belediyenin yaptığı, “Rant” iddialarının ayyuka çıktığı ve Büyükşehirde onaylanan 18. madde çalışması hakkında “Rant var mı, yok mu konusunda haklılığımız ortaya çıktı. Bunun adı buralarda ranttır" dedi.

GAZİPAŞA Belediyesinin Pazarcı ve Kahyalar mahallelerindeki sahil kesiminde hazırlattığı 18. madde çalışması tamamlanarak Gazipaşa Belediye Encümeninde onaylanmış, Antalya Büyükşehir Belediyesine gönderilmişti. Gazipaşa Belediyesinin onayladığı çalışmayı inceleyen Büyükşehir Encümeni de yapılan çalışmayı onaylayarak 18. madde çalışmasının askı sürecini başlatmış oldu.

Yapılan 18. madde çalışmasına ilişkin dün Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Numan Terzi, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın açıklamalarına ve hazırlanan 18. madde çalışmalarına tepki verdi.

“HAKLI OLDUĞUMUZ ORTAYA ÇIKTI”

En başta yapılması gereken toplantının en sonda yapıldığını dile getirerek sözlerine başlayan Başkan Terzi, toplantının düzenlenmesinden dolayı Başkan Yılmaz’a teşekkür etti. Ancak teşekkürünün yanlış anlaşılmaması gerektiğinin altını çizen Terzi, “Bu Teşekkür, sadece ve sadece toplantının düzenlenip halkın bilgilendirilmesi üzerinedir. Yoksa bu toplantının neticesinde, aslında günlerdir basın üzerinden eleştirdiğimiz, “Rant var mı, yok mu?” tartışmalarında da ne denli haklı olduğumuz açıkça ortaya çıkmıştır. Bu konunun kamuoyundan gizlenerek, bilgi verilmeden, olgunlaştırılmasının da sebeplerini bizzat Sayın Yılmaz’ın kendi ağzından dinlemiş olduk” dedi.

“BURALARDA BUNA RANT DERLER”

“Hani sizin hiçbir şeyden haberiniz yoktu? Hani daha netleşmiş bir konu değildi? Hani ortada rant yoktu?” diyerek yapılan 18. madde uygulamasında bir yatırımcıya açık şekilde rant sağlandığını belirten Terzi, “Sayın Başkan, siz 40 yıldır buralardan uzakta yaşadığınız için bilmezsiniz. Dün toplantıda sizin anlatmış olduğunuz konulara buralarda ‘Rant’ derler. Yani bir malın, mülkün ya da paranın belli bir süreç sonunda hiçbir emek harcanılmadan gelir elde etmesine rant adı verilir. Şimdi gelelim sizin anlatmış olduğunuz ve ‘Asla rant yok!’ dediğiniz hususlara:

-Adil Üstündağ isimli yatırımcının 74.000 m² arazisi bir noktada toplandı mı?

-Evet!

-Aynı şahsa ait farklı ada ve parsellerdeki küçük parçalar daha değerli bir noktaya kaydırıldı mı?

-Evet!

-Adil Bey’in bu araziye otel yapacağının garantisi var mı?

-Hayır!

-Otel yapabilmek için bu arazilerin birleştirilmesi şart mı?

-Hayır!

“BU RANTI YEDİRMEYECEĞİZ”

Sayın Başkan, yukarıdaki soruları neden soruyoruz biliyor musunuz? Bu soruların her birine verilen/verilemeyen cevaplar ayrı ayrı birilerinin kasasını dolduruyor ya da birilerini rahatsız ediyor. Hiç kimse bu konuyu ‘Ben yaptım oldu’ ya getiremez. Yukarıda ifade ettiğimiz hadise, bir kişinin söz gelimi 3 liralık mal varlığını, 300 liraya çıkarıyor. Gazipaşa’da emlak fiyatlarını da şöyle bir gözden geçirecek olursanız, bir arazinin bırakın 300-500 metreyi, 3-5 metre sağda, solda, aşağıda ya da yukarıda olması bile değerini misliyle arttıracak ya da azaltacaktır. Üstelik aynı yerde toplu olarak 75.000 m²’lik bir ada ile 30.000m²’lik bir ada arasında, dönüm bazında dağlar kadar fiyat farkı vardır. Dolaysıyla sizin ‘Beni ilgilendirmiyor rantı kimin kazandığı, benim için önemli olan otel yapılmasıdır’ sözünüz, talihsizliktir ve acemiliktir. Ben de buradan size açık bir şekilde ifade ediyorum: MHP olarak Gazipaşa üzerinden kimseye rant sağlatmayacağız. Sizin görmezden geldiğiniz ve önemsemediğiniz bu hususu, her platformda gündeme getirip yasal olarak da takipçisi olacağız. Kısacası biz bu konunun takipçisiyken, kimse boşuna heveslenmesin bu rantı yedirtmeyeceğiz.

“KANTARIN TOPUZUNU KAÇIRDINIZ”

Konu, Pazarcı mahallesiyle gündemdeyken kimse Kâhyalar’ı unuttuğumu zannetmesin. Neymiş efendim Kahyalar’a kısmi 18 uygulanmış ve çok fazla zaman alacak diye de sadece yatırımcının olduğu bölge çalışılmış. Durmuş Ali Bey’in yapmış olduğu bu açıklama, o bölgede de bir usulsüzlüğün kendi cümleleriyle itirafıdır. Ne demek sadece yatırımcının arazisi üzerinde çalışma yapmak? İlçe halkının arazisinin bir önemi yok mu yani? Ya da ilçemizden size kaynak gösteren kimse olmadı mı? Bir de bizim, benim bilmediğim bir acelemiz mi var? Süreç uzun sürecekse sürsün, ne olacak? Yoksa birileri size bir süre verdi de bu zamana kadar burayı hallediverin mi dedi? Sayın başkanlarım, siz kantarın topuzunu iyice kaçırmaya başladınız. Belediyeciliği şahıslara göre değil, halka göre yapacaksınız ki biz sizi olumlu ya da olumsuz bağrımıza basacağız ama siz milletten ziyade şahısların cebini nasıl doldururuz hesabını güderseniz, her zaman elimizin tersiyle itip, tekerinize çomak sokmaya devam edeceğiz.

“ÇOK OTELİN NE ZARARI VAR”

MHP olarak biz turizmin karşısında değiliz; aksine gelişmesi için ne gerekiyorsa destek vermeye de hazırız. İstiyoruz ki birileri ilçemize yatırım yapacaksa, usulünce ve kimsenin hakkını yemeden yapsın. Kamu eliyle kimse rant sağlamasın. Konu ile alakalı Sayın Yılmaz, ‘Bu arazileri birleştirmezsek yatırımcının 2-3 farklı yerde oteli mi olsun, her tarafta bu adamın otelleri mi olacak?’ gibi bir açıklama yaptı. İnanın ne demek istediğini ben de tam olarak anlayamadım. Farklı yerlerde aynı kişiye ait otellerin olmasının ne sakıncası var? Ya da tek bir otelin olmasının avantajı ne? Bu konuda da bir rant var mı, yok mu bunu da değerli kamuoyuna bırakıyorum.”



Anahtar Kelimeler: YOKTU”