HAREKETSİZ YAŞAMA KARŞI BELEDİYE HAREKETE GEÇTİ

HAREKETSİZ YAŞAMA KARŞI  BELEDİYE HAREKETE GEÇTİ

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Belediye, temiz bir gelecek ve hareketli yaşam teması çerçevesinde çok sayıda etkinlik düzenliyor.

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa çapında düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası'nın bu yılki teması “Şehrini Keşfet”, sloganıysa “Gelecek enerjini koru” olarak belirlenmişti. Hareketsiz yaşama karşı Gazipaşa Belediyesi  de farkındalık oluşturmak amacıyla birçok etkinlik düzenlendi.
Etkinlikler ve haftanın önemi hakkında konuşan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz,Avrupa’nın 2 binden fazla şehriyle aynı anda kutlanan hafta kapsamında sürdürülebilir ulaşım, sağlıklı ve güvenli hareketlilik için tüm Gazipaşalıları etkinliklere katılmaya davet etti.
 

TARİHİ GÖÇ YOLUNA YÜRÜYÜŞ YAPILDI
16 Eylül Cumartesi günü Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın da katılımıyla bu yıl ikinci kez Topsekisi ve Sumak yaylası güzergahı tarihi göç yolunda yürüyüş yapıldı. Cumartesi günü sabah 08.00’da yapılan yürüyüş öncesinde Gazipaşa Belediye binası önünden otobüs kaldırıldı. Tarihi göç yolunda yapılan yürüyüşle hem spor yapılmış oldu hem de Atalarımızın yayla güzergahı olan tarihi göç yolu ziyaret edildi.
 

BİSİKLET SÜRME ETKİNLİĞİ YAPILACAK
Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında bugün saat 18.30’da Bisiklet sürme etkinliği yapılacak. Gazipaşa genelindeki birçok bisiklet sürücüsünün katılacağı programla Cumhuriyet İlkokulu’ndan Koru Halk Büfe’ye kadar bisiklet sürüşleri yapılacak. Bisiklet sürme etkinliğiyle özellikle egzoz salımına dikkat çekilecek.
GAZİPAŞA KALESİ’NDE GÜN BATIMI İZLENECEK
Gazipaşa Belediyesi, hafta içi de haraketlilik haftası kutlamalarına devam edecek. 22 Eylül Cuma günü, 18.30’da Gazipaşa Kalesi yakınındaki Sarısu Parkında buluşup, kalenin zirvesine çıkılacak. İkramların da yapılacağı zirvede,  Gazipaşa kalesinden gün batımı izlenecek.
 

“SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN FARKINDALIK ETKİNLİKLERİMİZE TÜM HALKIMIZI BEKLİYORUZ.”
Avrupa Hareketlilik Haftasının insanları obeziteden kurtarıp hareket ettirmek için önemli bir hafta olduğunu ifade eden Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz , “ Avrupa Hareketlilik Haftası her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa ülkeleri tarafından kutlanan bir hafta. Bu hafta içinde;  yeni nesillere temiz bir çevre bırakmak, doğayı korumak, hava kirliliğini önlemek, güvenli ulaşım, egzoz salınımıyla ilgili en asgari çevreye zarar verecek araçların kullanımı, mümkünse bisiklet kullanımı ve yaya olarak ulaşımın devam ettirilmesi amaçlanmaktadır. Avrupa Hareketlilik Haftası,  insanları obeziteden kurtarıp hareket ettirme amacıyla gerçekleştirilen bir haftadır. Biz de ilçemizde sağlıklı bir yaşam sürebilmek için bu haftanın önemini vurgulamak istedik. Düzenlediğimiz etkinliklere tüm hemşehrilerimiz davetlidir. ’’ ifadesiyle vatandaşları yapılacak olan etkinliklere davet etti.