KAMYONCULAR KONTAK KAPATTI

KAMYONCULAR KONTAK KAPATTI

Kamyon ve TIR şoförlerinin, yeni yılda yürürlüğe giren yönetmeliğe, takograf bilgi sistemlerine ve cezalara Türkiye genelinde yapılan eylemlere Gazipaşalı şoförler de destek verdi.

YENİ yılda yürürlüğe giren yönetmelikle sayısal takograflardan veri indirme ve bu verilerin Bakanlığa gönderimi zorunlu hale geldi. Buna karşı Gazipaşa Şoförler Odası önünde toplanan şoförler eylem yaptı. Eyleme Gazipaşa Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ömer Güven, Gazipaşa İyi Parti İlçe Başkanı Osman Nuri Yılmaz’da destek verdi. Eylemde konuşan Gazipaşa Şoförler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Şahin, “Takograf, mal bildirimi, veri toplamı, veri aktarımı gibi çeşitli belgeler var. Hiç hazırlığımız olmadan 1 Ocak itibariyle uygulamaya kalkıldı, hiçbirimizin bunda bir hazırlığı yok. Bununda yanlış olduğu dün içişleri bakanı ile yapılan görüşmelerde aktarıldı. Bugün ki bakanlar kurulu toplantısında Cumhurbaşkanımızın da emriyle bu konular görüşülüyor. Biz hiç dedikodu tarafında yokuz. Biz hakkımızı arıyoruz ve herkese de yararlı olacağına inanıyoruz. Halciside buna razı olmalı, nakliyeciside buna razı olmalı. Biz burada yol kapatmıyoruz sadece hakkımızı arıyoruz. Bu konu görüşülüp bitinceye kadar da burada bekleyeceğiz. Açıklamalar geldikçe sizlere duyuracağız. Devlet görüşüyor bizim burada kendi başımıza yapacak bir halimiz yok. İnşallah hayırlı, uğurlu haberler gelir de hepimiz rahatlarız. Kamyoncunun rahatladığı kadar halcide rahatlayacak.

"HALCİLER YANLIŞ YAPIYOR"

Mal bildirimi yapılmayan bir kamyoncuya 1800 tl ceza yazılıyor. Burada halciler de bize yanaşmıyor ama yanlış yapıyorlar. Burada arabası olan bir sürü insan var bu haklardan onlar yararlanmayacak mı sanıyorsunuz. Halciler ve ambarcıları da desteğe davet ediyoruz. Burada iyi bir sonuç çıkarsa hepimizin karına. Bu konuda bir birimize destek olacağız. İnşallah hayırlı haber akşama gelir." İfadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: KAMYONCULAR KONTAK KAPATTI