KARALAR'DA FESTİVAL ÇOŞKUSU DORUKLARDA YAŞANDI

KARALAR

Karalar Köyü Kalkınma ve Dayanışma Derneği tarafından hafta sonu düzenlenen Buynuz Festivali'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da festivalin startını veren Karalar Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yaman , Karalar Şenlik Ağası Halil Tuncer ve  Güneş Elektrik Sontaj Sahibi Adem Elmas'ın sponsorluğunda 1.  Buynuz Festivali düzenlendi. İki gün art arda süren festivalde ünlü isimlerden Ankaralı Serpil ve Ramazan Çelik konser verdi. Festivala 1. gün katılanlar arasında Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz,  Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, parti teşkilat başkanları yer aldı. 
 

"BİRLEŞTİRİCİ ETKİNLİKLERDE BULUŞMAK İSTERİZ" 
Festivale başlamadan önce konuşma yapan Başkan Yılmaz, " Bugün Karalar'da birincisi düzenlenen Buynuz Festivali'ne yoğun katılım olduğunu gözlemledim. Bu sebepten ötürü gelen herkese teşekkür ederim. Organizasyonda emeği geçen herkese de ayrıca teşekkür ediyorum. Umarım  böyle birleştirici etkinliklerde daha çok biraya gelme fırsatımız olur" dedi. 


Başkanın konuşmalarının ardından  sürprizlerle dolu şenlik, sanatçı Ankaralı Serpil ve Ramazan Çelik'in   türkü ve şarkılarıyla   renklendi. Pazar günü de katılımın yoğun olduğu festival de Gazipaşalı esnaf stand açarak ürünlerinin satışını yaptı. 
Küçük büyük herkesin doyasıya eğlendiği festivalin amacını anlatan Karalar Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yaman; "Bu yıl birincisini düzenlediğimiz Buynuz Festivali'mize yoğun katılım oldu. Bu yüzden oldukça mutluyum. Çünkü festival amacına ulaştı diyebilirim. Bizim amacımız; iş sezonu tam olarak başlamadan hem  köylülerimize eğlence olmasını hem de faydaları saymakla bitmeyen keçiboynuzunun  tüketimini arttırmaya yönelik farkındalık yaratmaktı. Bu amacımıza yönelikte yaptığımız organizasyon başarılı bir şekilde amacına ulaştı. Çeşitli hediyelerimizi kura çekilişiyle sahiplerini buldu. Festivalimize katılan herkes sanatçılarımızın eşliğinde eğlendi. Esnafımız standını açtı, satışını yaptı. Keçiboynuzunun faydaları tek tek anlatıldı. Kısacası festivalimiz coşkuyla kutlandı" İfadelerini kullandı.