METE YARAR GAZİPAŞA HALKIYLA BULUŞTU

METE YARAR GAZİPAŞA HALKIYLA BULUŞTU

Güvenlik Uzmanı, yazar ve televizyon yorumcusu Mete Yarar, Cumhuriyet’in 100. Yılına özel etkinlikler kapsamında Gazipaşa Kaymakamlığı’nın düzenlediği konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi (ABB) Gazipaşa Kültür Merkezi’nde düzenlenen “100.Yılımızda Savunma Sanayi” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan ünlü güvenlik uzmanı Yarar, konferans öncesi Gazipaşa’da bir dizi programa katıldı. Kısa bir Gazipaşa turu yapan Yarar, saat 15.00’da Gazipaşa Fen Lisesi’nde öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Yarar, Fen Lisesi öğrencilerinin sorularından oldukça etkilendiğini söyledi. 
Fen Lisesi’ndeki söyleşinin ardından ilçeye gelmesinde önemli katkıları olan AK Parti Gazipaşa Belediye Başkan Aday Adayı Mali Müşavir Mustafa Akçocuk’u ofisinde ziyaret eden Yarar, Gazipaşa hakkında bilgiler aldı. 
ABB Gazipaşa Kültür Merkezi’nde saat 19.30’da ilçe halkıyla buluşan Yarar, salonu dolduran dinleyicilere savunma sanayinin önemini anlattı. Türkiye’nin son yıllarda ortaya koyduğu irade ile savunma sanayisini her geçen gün geliştirdiğine değinen Yarar, “Savunma sanayisi sadece silah üretmekle ilgili bir durum değil. Yerli ve milli savunma sanayisine sahip olunca pek çok gücü de eline geçirmiş oluyorsun. Bir zamanlar 10 taburla dahi giremediğimiz Gabar’da, bugün insansız hava araçlarımız sayesinde petrol çıkarıyoruz. Türkiye’nin dört bir tarafında yürütülen sondaj çalışmaları savunma sanayimizdeki başarımızın ardından başladı. Bunun devamında enerjide dışa bağımlılıktan kurtulan ve güçlü bir ekonomiye sahip olan Türkiye gelecek. Türkiye adım adım hedeflerine ulaşıyor. Türkiye çok büyük bir ülke ve dünyadaki hiçbir ülke Türkiye’ye direkt olarak savaş açma cesaretini gösteremez” dedi. 
Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun’a ve kendisinin Gazipaşa’ya gelmesinde büyük emekleri olan Mustafa Akçocuk’a teşekkür eden Yarar, Gazipaşa’ya tekrar gelmek istediğini vurguladı. 
Konferans sonrası Gazipaşa Öğretmenevi’nde küçük bir çay sohbetine katılan yarar, geceyi Gazipaşa’da geçirdikten sonra ilçeden ayrıldı.



Anahtar Kelimeler: YARAR GAZİPAŞA HALKIYLA BULUŞTU