"MİLLET YASTA, SİZİN AKLINIZ RANTTA"

Selinus Sahili'ne yapılması planlanan otelin ÇED toplantısı, çevrecilerin tüm ısrarlarına rağmen ertelenmedi.

The Green Park Otellerinin sahibi Adil Üstündağ tarafından Selinus Sahili'ne yapılacak “The Green Park Gazipaşa Otel” projesinin ÇED toplantısı dün saat 14.00'da sahilde bulunan bir restoranda yapıldı. Gazipaşa Hepimizin Platformu'nun çağrısı ile toplantının yapılacağı yere gelen ilçe halkı, toplantıya tepki gösterdi. Deprem felaketinin yaşadığımız bu günlerde, bu toplantının ertelenmesini isteyen çevrecilerin talebi yetkililerce geri çevrildi. Bunun üzerine sloganlar atarak, toplantının yapıldığı restorandan çıkmak istemeyen çevreciler, polis tarafından çıkarıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Gazipaşa Hepimizin Platformu Sözcüsü Güldane Şahin, "Gazipaşa'da yapılması planlanan büyük otelin dün ÇED toplantısı vardı. 'Gazipaşa Hepimizin Platformu'nun çağrısı ile toplanan Gazipaşa halkı, bu toplantıya büyük tepki verdi. 

TOPLANTININ ERTELENMESİNİ İSTEDİLER

Bütün ülkenin yas tuttuğu bugünlerde ilgili firmanın ve hükumet yetkililerinin yapılan bütün girişimlere rağmen toplantıyı ertelememesi, Gazipaşalıları oldukça üzdü. ÇED toplantısı esnasında, böyle bir günde bu toplantının yapılmasının doğru olmadığını, bu toplantıya gelen insanların yardım çalışmalarını bırakıp geldiklerini yetkililere bir kez daha söylediler. Toplantının ertelenmesini istediler. 'Millet yasta, sizin aklınız rantta' diye karşı çıkan Gazipaşalılar, buna rağmen toplantının devam ettirilmesi üzerine 'Sahiller halkındır halkın kalacak', otelin yapılmaması ve toplantının devam etmemesi için 'istemiyoruz’, ‘toplantıya hayır' diye slogan atmışlardır. 

"HALK OLMADAN TOPLANTI YAPILDI"

Uzun süre toplantıya karşı çıkan Gazipaşa halkı, toplantı başkanına da durumu anlatmışlar ancak toplantıya devam edilmek istenmiş, bunun üzerine polis toplantıya katılan Gazipaşalıları toplantının yapıldığı restoranın dışına davet etmişlerdir. Birkaç Gazipaşalı polislerce dışarı çıkarılmıştır. Bunun üzerine Gazipaşalılar protestolarını dışarı çıkarak sürdürmeye devam etmiş, kafenin içinde halktan kimse kalmamıştır. Polisin halka oldukça anlayışlı ve nazik davranışı dikkatlerden kaçmamıştır. Toplantıda halkın bilgilendirilmesi işlemi gerçekleşmemiş, içeride kalan hiçbir halk temsilcisi olmadan bilgilendirme yapılmıştır" dedi.



Anahtar Kelimeler: "MİLLET YASTA SİZİN AKLINIZ RANTTA"