PANDEMİ ÇİFTÇİ YAPTI

PANDEMİ ÇİFTÇİ YAPTI

Korona virüsten korunma tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı tedbirleri, çiftçiliğe olan ilgiyi arttırdı. 2021 yılının ilk 5 ayında, Gazipaşa Ziraat Odasına kayıt yaptıran kişi sayısı 780’i aştı.

Gazipaşa Ziraat Odası, tarihinin en yoğun dönemini yaşıyor.

Pandeminin hayatımıza girmesinin ardından pek çok kişi, insan temasını en aza indirmek için bahçe işlerine yöneldi. Virüsten korunma tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasaklarından, çiftçilerin muaf tutulmasının da etkili olduğu süreç, çok sayıda kişiyi, çiftçi kayıt belgesi almaya yönlendirdi.

Gazipaşa Ziraat Odasına geçtiğimiz 5 ayda 780 kişi başvurarak çiftçi kayıt belgesi aldığı öğrenildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Oda Başkanı Yusuf Çelik, kayıt yaptıranlar arasında üretici olanlar olduğu gibi, çiftçiliğe yeni başlayanların da olduğunu söyledi. Pandemi nedeniyle toprağa dönüşün arttığını belirten Çelik, “Pandemi nedeniyle pekçok insan kalabalıklardan kaçıp doğaya sığındı. Kenarda köşede bekleyen ata yadigarı tarlalar bu süreçte ekilip biçilmeye başlandı. Haliyle yaşanan bu süreçte çiftçi sayısında ciddi bir artış oldu. Pandemi başladıktan sonra odamıza 2 bini aşkın kişinin kayıt yaptırdığını söyleyebilirim. Çitçinin kayıt altına alınmış olması bizleri memnun ediyor. Oda olarak yoğun bir süreç geçiriyoruz ancak tüm üyelerimize hizmet vermek için var gücümüzle çalışıyoruz. En kısa sürede pandemiden kurtulup sağlıklı günlerde üretime devam edeceğimiz günleri iple çekiyoruz” dedi.

 



Anahtar Kelimeler: PANDEMİ ÇİFTÇİ YAPTI