PAZARCI BAZ'IN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

PAZARCI BAZ

Pazarcı mahallesinde yapımına başlanan ve mahalle halkının karşı çıktığı baz istasyonu Gazipaşa Belediyesi tarafından mühürlenince, GSM şirketinin avukatları soluğu belediyede aldı.

YAKLAŞIK bir ay önce Pazarcı mahallesinden kurulmaya başlanan baz istasyonu mahalle halkının huzurunu kaçırdı. Anaokulu, spor alanları, kültür merkezi ve apartmanların arasında yükselen baz istasyonuna karşı çıkan mahalle sakinleri, imza toplamış ve yaptıkları hukuk mücadelesi sonrası baz istasyonunu mühürletmişti.

Zabıta ekiplerinin baz istasyonunun mühürlemesinin ardından baz istasyonunu mahalleye kurmak isteyen GSM şirketinin avukatları soluğu Gazipaşa Belediyesi’nde aldı. Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ile görüşen avukatları belediye önünde bekleyen mahalle sakinleri, avuktalara “Mahallemizin ortasında baz istasyonu istemiyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Baz istasyonuna karşı olmadıklarını ancak kurulmak istenen yerin yanlış olduğunu belirten mahalle sakinleri sonuna kadar mücadele etmeye kararlı olduklarını avukatlara bildirdi. Kameraları görünce rahatsız olan avukatlar ise açıklama yapmaktan kaçındı.

MAHALLE SAKİNLERİ BAŞKANLA GÖRÜŞTÜ

Avukatlarla görüşmelerinin ardından Başkan Yılmaz ile görüşen mahalle sakinleri, avukatlarla görüşmesinin detaylarını sordu. Görüşme hakkında bilgi veren Yılmaz, “Avukatlar Pazarcı mahallesine kurmak istedikleri baz istasyonunun yönetmeliğe uygun olduğunu belirtti. Ben ise konut alanına böyle bir yapı yapılamayacağını ve elimizdeki yönetmeliği gösterdim. Baz istasyonunun mührünü sökmeyeceğimi ve çalışma yapılması halinde işlem yapacağımı belirttim. Avukatların bizim kararımızı mahkemeye taşıyacağını tahmin ediyorum. Bekleyip göreceğiz” dedi.

ÖLÜMÜNE DİRENİŞ SÜRECEK

Belediye Başkanından desteğini sürdürmesini isteyen mahalle sakinleri, ne pahasına olursa olsun baz istasyonunu mahallenin ortasına kurdurmayacaklarını, gerekirse kendilerini o direğe zincirleyeceklerini söyledi.

 



Anahtar Kelimeler: PAZARCI ' PEŞİNİ BIRAKMIYOR