“RANT VAR MI YOK MU?”

“RANT VAR MI YOK MU?”

MHP İlçe Başkanı Terzi, kendisi hakkında ithamlarda bulunan CHP İlçe Başkanı Güven’e sert sözlerle yüklendi. Terzi, “18 uygulamasında rant var mı? Yılmaz da Güven de bilmiyor. Bilen varsa o gelsin” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi eski İlçe Başkanı ve turizmci Bülent Kocabaş’ın ortaya attığı ve Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Numan Terzi’nin açıklamalarıyla ilçe gündeminde birinci sıraya yerleşen “Rant” iddialarında polemik sürüyor.

CHP İlçe Başkanı Güven’in kendisini hedef alan basın açıklamasının ardından bir kez daha açıklama yapan Başkan Terzi, Güven’in sözlerine tek tek karşılık verdi.

Terzi yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

“PİLAVDAN DÖNENİN KAŞIĞI KIRILSIN”

“Ben daha önceki basın açıklamamda herhangi bir siyasi  polemiğe girmek istemediğimi belirtmiştim. Gazipaşa Belediyesinden, Gazipaşa halkının bilmesi gereken bir konu hakkında resmi olarak girişimlerimizin sonuç vermemesi üzerine, basın üzerinden bilgi almak istediğimizi tekrar ifade edip, konunun çözüme kavuşmasını beklemiştim. Biz konu ile alakalı bilgi verilmesini beklerken, aynı konu hakkında, “Verilebilecek bir bilgi olmadığını” ifade eden ikinci bir kişi, Sayın Ömer Güven, yine basın üzerinden yapmış olduğu açıklama ile çözüm sunacağına siyasi polemiği tırmandıracak açıklamalarda bulunmuş. Bu açıklamaları basın üzerinden yapmak istiyorlarsa da biz bunu zaten kabul ettik! Yani konu herkesi ilgilendiren bir konu olduğu için bu polemiğe, “Size uymayacağım!” diye bir cevap vermeyeceğim. Aksine, “Ben size uyacağım! Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın!” hatta bu konunun kamuoyunun önünde konuşulması da en doğru olanı. O yüzden bu sürecin kanalını basın üzerinden açan Sayın Güven’e de teşekkür ediyorum.

“KİM BİLİYORSA O GELSİN”

Sayın Güven bize Aziz Nesin’den bir kitap tavsiyesinde bulunmuş ve düşünmeyi, yorumlamayı öğrenmemizi tavsiye etmiş. Arkasından da “Ne söylediğini anlasınlar” demiş. Sayın Güven’e bu bana okumamı tavsiye ettiği kitapları, kendisinin de tekrardan gözden geçirmesini tavsiye ediyorum; çünkü anladığım kadarıyla her işte olduğu gibi bu kitabı da yarım okumuş!

Sayın Ömer Güven! Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Ali Yılmaz diyor ki,

-Ben Bilmiyorum!

Sen diyorsun ki:

-Ben Bilmiyorum!

Ben de diyorum ki:

-Kim biliyorsa o gelsin, o bilgi versin!

“SORULARIMIZ GAYET NET”

Sayın Güven, bizi yanlış anlamış; biz kimsenin arazisi sağa, sola, aşağıya, yukarıya kaydırıldı demiyoruz. Yani biz okuduğumuzu net bir şekilde anlıyor ve ona göre konuşuyoruz. Ama siz bizi anlamıyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz. Sorularımız gayet net:

  • Adil Üstündağ isimli yatırımcının çeşitli ada ve parsellerde bulunan arazilerinin deniz kenarına indirildi mi? Örneğin, aynı kişinin, Kızılin yamacında dönümü 300-500 bin TL değerinde olan arazisinin dönümü 3.5 - 4 milyon değerine mi çıktı? Eğer böyleyse, bu kişiye neden böyle bir ayrıcalık tanındı? Bu işin içinde bir rant var mı?
  • Bu konular ile ilgili MHP ve AK Parti meclis üyeleri, neden diğerlerinden ayrı tutulup bilgilendirilmedi? CHP ve İYİ Parti meclis üyelerine toplantı yapılıp bilgi verilirken; neden diğer meclis üyelerine bilgi verilmiyor?

“ARTIK BİLGİ İSTEMEYECEĞİZ”

Konu ile alakalı Sayın Güven ile cenaze töreninde karşılaştığımızda aynı konuyu ve soruları kendisine yönelttim; kendisi de basın açıklamasında zaten ifade etmiş. O görüşmede, kendisine daha önce kaç defa gidip bilgi almak için başvuru yaptığımızı ancak artık böyle bir başvuru yapmayacağımızı, bu saatten sonra kendilerine Sayın Belediye Başkanı’nın bizi davet etmesi halinde bu toplantıya seve seve katılabileceğimizi ifade ettim. Sayın Güven’in bize taslak olarak ifade ettiği o çalışmadan hiç bahseden olmadı. Herhangi bir şekilde bir taslak üzerinden de konuşma yapabileceğimiz bir ortam oluşmadı! Sayın Belediye Başkanımız’ın da böyle bir taslak üzerinden konuşabileceğimiz bir daveti olmadı.

“GAZİPAŞA’YI İLGİLENDİREN HER KONU BENİ İLGİLENDİRİR”

Sayın Güven’in yanlış bildiği bir konuyu da buradan düzeltelim. İmar çalışmasını, Sayın Güven’in ifade ettiği gibi Turizm Bakanlığı değil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptı ve bu çalışma neticesinde 5000 m² alt sınır koyularak, turizm alanları oluşturuldu. Üst sınır olarak ise herhangi sınır belirlenmedi. Yani bir kişinin arazisi illa ki 75000 m² olacak; ondan sonra buraya bir tesis kurabilir diye bir şart söz konusu değil. Bahsi geçen şahsın zaten deniz kenarında yaklaşık 35.000 m² arazisi varken, neden bu kişinin bütün arazileri bir araya toplanmaya çalışılıyor? Daha önceki basın açıklamamda da ifade ettim, bu yatırımcıdan nasıl bir teminat alındı? Diyelim ki bu şahıs bu araziye herhangi bir yatırım yapmadı, sizin ona yapmış olduğunuz bu iyiliğin karşılığı nedir? Yeri gelmişken hemen ifade edeyim, Sayın Güven şahsımı kastederek, “Numan arkadaş neden bu kadar çok merak ediyor? Orada malı mülkü yoksa, bu arazilerle neden bu kadar ilgileniyor?” sözleri, bizim kamuoyunu bilgilendirme adına ne derece önemli bir konuya temas ettiğimizi de kanıtlar niteliktedir. Sayın Güven, Gazipaşa’yı ilgilendiren her konu beni ilgilendirir. Ben MHP ilçe başkanı olarak, Gazipaşa ile ilgili her soruyu sorma ve takibini yapma hakkını kendimde görüyorum. Benim o bölgede herhangi bir malım mülküm olmasa da ben bu soruyu sorarım, sormaya da devam edeceğim!

“SORULARIMA SİZ NEDEN CEVAP VERİYORSUNUZ?”

Asıl sorulması gereken soru şu: Ben, bütün bu soruları, Sayın Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz Bey’e yönelttim. Bildiğim kadarıyla benim olduğu gibi o bölgede sizin de araziniz ya da malınız, mülkünüz yok! Benim sorularıma siz neden cevap veriyorsunuz? Sayın Başkanı’nın söyleyecek sözü kalmadı mı? Yoksa siz de mi o bölgeden bir arazi sahibi oldunuz? Çünkü bana basın açıklamanızdaki ithamları yöneltebilmeniz için, bizim de geçmişte Gazipaşa yerel yönetimlerinde söz sahibi olmamız gerekiyor ki halkımız şimdiye kadar bize böyle bir vazife vermedi. Şükürler olsun geçmişimizde pazaryerinden dükkân, ya da toptancı halinden yer alıp bu işin ticaretini yapmışlığımız yok! Ya da kamudan veya yerel yönetimden bir ihale alıp, iş bitirmişliğimiz de yok!

“SÜRECİ TAKİP ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Sayın Güven’in, Ankara’daki Ahmet Abi’si mi merak ediyor, derken neyi kastettiğini tam anlayamadım. Ama benim yukarıda sorduğum fakat cevap alamadığım bütün soruları, Gazipaşa’da yaşayan bütün Ahmet’ler, Mehmet’ler, Fatma’lar merak ediyor! Kısacası, Gazipaşa Halkı merak ediyor; ama Sayın Belediye Başkanımız da dâhil olmak üzere maalesef kimse bu konu hakkında bir bilgisi olmadığını söylüyor. Biz yine de sormaya ve sürecin takibini yapmaya devam edeceğiz. Basından yapılan açıklamalara da, saldırılara da şeffaf ve bildiğimiz doğrular ışığında, dilimiz döndüğünce cevap vereceğiz.

“HÜKÜMET ORTAĞI DEĞİLİZ”

Sayın Güven’in bir yanlışını daha düzeltelim, MHP hükümet ortağı değildir. Milli politikalarda, ekonomik saldırılarda, terörle mücadelede ve dış politikada mevcut hükümete Cumhur İttifakı kapsamında destek vermektedir. Dağların yanıp, bitip kül olduğunu ifade eden Sayın Güven,  bu gibi konularda ki eleştirilerinizi sayın ak parti ilçe başkanına sormanız lazım.

“AMACIMIZ POLEMİK YAPMAK DEĞİL ÇÖZÜM ÜRETMEK”

Dilim döndüğünce yukarıda Sayın Güven’in yaptığı basın açıklamalarına cevap vermeye çalıştım. Şahsım Numan Terzi ve partim MHP olarak, ilçemiz adına yapılan ya da yapılacak olan bütün faaliyetlerin takipçisi olacağımın bilinmesini isterim. İlçemiz adına yapılacak olan bütün olumlu konuların altına imza atmaktan çekinmeyeceğimiz gibi olumsuz konuların da sonuna kadar karşısında olacağız. Bu süreci kimse âşık atışmasına çevirmeye kalkmasın! Tekrar altını çizerek söylüyorum, bizim amacımız siyasi polemik oluşturmak değil; ilçemizin sorunlarına ortak çözümler üretmektir. Bu nedenle bu günden itibaren bu konularla alakalı muhatabımız Gazipaşa Belediye Başkanı, Sayın Mehmet Ali Yılmaz’dır. Belediye tarafından yapılacak olan yazılı ya da sözlü açıklamalar esas alınarak, bundan sonraki süreç takip edilecektir”



Anahtar Kelimeler: ?”