“SU ARIZALARINDAN PARA İSTENİYOR”

“SU ARIZALARINDAN PARA İSTENİYOR”

Zeytinada Mahalle Muhtarı Şener, Muhtarlarla İstişare Toplantısında ASAT’ın su arızalarını gidermek için ücret talep etmesine tepki gösterdi.

BELEDİYE Kültür Merkezinde gerçekleşen Muhtarlarla İstişare Toplantısına katılan Zeytinada Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Şener, su hatlarında meydana gelen arızaları ASAT’ın artık gidermediğini söyledi.

Meydana gelen bir patlakta ASAT’a gittiklerini dile getiren Şener, ASAT’tan “Artık biz yapmıyoruz, kendiniz yapacaksınız. Biz yaparsak parasını alırız” cevabını aldıklarını söyledi. Eskiden böyle bir sistem olmadığını belirten Şener, “Şuan ASAT arızaları gidermiyor, giderirse para alıyor. Bazı evlerde su abonesi var ama gelen olmaz. Su hattı patlasa kimse ilgilenmez, su da boşa akar. Bu sistem hiç iyi olmamış” diyerek tepkisini dile getirdi.

Şener’in dile getirdiği konu üzerine muhtarlara bilgi veren ASAT Şube Müdürü Ufuk Sadedoğan, “Büyükşehir Meclisinde alınan karar gereği arızalar vatandaşa bırakıldı. Yardımcı olmuyor değiliz ama sorumluluk vatandaşta. ‘Ben yapamam’ diyorsa ‘siz yapın’ diyorsa yapıyoruz, fatura ediyoruz. İlgilenmeyen vatandaşlarda oluyor haliyle. Biz de böyle bir durumda o bölgeden suyu kesiyoruz. Yönetmelikte böyle bir uygulama var. Yönetemelik neyse biz ona uyarız” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: ARIZALARINDAN İSTENİYOR”