Tarih: 24.03.2025 10:51

Sürücülere İftariyelik Dağıtıldı

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, Ramazan ayının manevi atmosferini paylaşma ve dayanışma ruhuyla pekiştirmek adına anlamlı bir etkinliğe imza attı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2025 yılı Ramazan ayı için belirlenen “İyilik Ayı Ramazan” teması çerçevesinde bir araya gelen görevliler, iftar saatinde trafikte olan sürücülere su ve hurma ikramında bulundu. 

Gazipaşa Merkez Camii önünde düzenlenen etkinlikte, iftara yetişemeyen sürücüler unutulmadı. Kırmızı ışıkta durdukları esnada araçlarına yaklaşan gençlik koordinatörlüğü görevlileri, oruçlarını açabilmeleri için sürücülere su ve hurma dağıttı. Bu küçük ama anlamlı ikram, trafikteki vatandaşlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. 

Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma duygularını pekiştirdiğini belirten görevliler, etkinlik sırasında yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Trafikte iftara yetişemeyen vatandaşlarımıza su ve hurma ikram ederek onların oruçlarını açmalarına yardımcı olmak istedik. Vatandaşlarımızın tebessümü ve duaları bizleri çok mutlu etti.” 

Etkinlik, sürücülerden de olumlu geri dönüşler aldı. Yoğun trafik nedeniyle iftara evlerinde veya sevdiklerinin yanında ulaşamayan vatandaşlar, bu düşünceli davranış karşısında teşekkürlerini iletti. Sürücülerden bazıları, böyle anlamlı organizasyonların Ramazan ayının manevi atmosferini daha da güzelleştirdiğini belirterek, emeği geçenlere minnettarlıklarını dile getirdi. 

Müftülük, bu tür organizasyonlarla toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi ve Ramazan’ın ruhuna uygun olarak paylaşma bilincini artırmayı amaçlıyor. 

Ramazan Ayında Paylaşmanın Önemi 

Ramazan ayı, sadece oruç tutmak değil, aynı zamanda yardımlaşma, paylaşma ve manevi değerleri pekiştirme ayı olarak da biliniyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen etkinlikler, toplumsal dayanışmayı artırırken, bireylerin birbirine destek olmasını da sağlıyor. Gazipaşa Müftülüğü’nün sürücülere yönelik gerçekleştirdiği bu anlamlı etkinlik, Ramazan’ın ruhuna uygun bir dayanışma örneği olarak dikkat çekti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —