TROPİKAL PARK PROJESİ HIZ KAZANDI

TROPİKAL PARK PROJESİ HIZ KAZANDI

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Hacı Musa Çayı kenarında çalışmaları devam eden Tropikal Park Projesinin önümüzdeki yaza tamamlanacağını bildirdi.

Türkiye’de bir ilk olan Tropikal Park Projesinin çalışmaları geçtiğimiz yıl başlatılmıştı. Hacı Musa Çayı kenarında başlatılan çalışmalarda şu ana kadar duvar örme çalışmaları tamamlandı, toprak dolgu işlemleri ise devam ediyor. Tropikal Park Projesi’ne büyük önem veren Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, önümüzdeki yaza tamamlanacağı bilgisini verdi. Gazipaşa’nın marka değeri için önem arz eden Tropikal Park Projesinde toprak dolgunun tamamlanmasının ardından, sıcak asfalt çalışmaları başlatılacak. Bisiklet yolları ve çocuk oyun alanı gibi çeşitli sosyal faaliyet alanını içinde barındıran proje hakkında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Tropikal ürünler ülkemizde yeni yeni tanınıyor. Parkın tamamlanmasıyla ülkemizin birçok bölgesinden vatandaşlarımız gelip, burada tropikal meyve ağaçlarını görebilecekler ve meyveleri tadabilecekler. Ziyaretçilerimizi getirebileceğimiz, çocuklarımızı oynatabileceğimiz, birçok meyve ağacının bulunduğu harika bir park yapıyoruz. Türkiye’de bir ilk olan Tropikal Park Projemizi önümüzdeki yaz aylarında tamamlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Gazipaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü park projesinin tamamlanmasıyla, Bitki Üretim Tesisi’nde üretilen; muz, mango, avokado, ejder meyvesi, ketembilla, natal eriği, guava, liçi gibi ürünler toprakla buluşacak.



Anahtar Kelimeler: TROPİKAL PROJESİ KAZANDI