“TÜRKİYE’Yİ HER TÜRLÜ BELADAN KORUYACAK OLAN CUMHUR İTTİFAKIDIR”

“TÜRKİYE’Yİ HER TÜRLÜ BELADAN KORUYACAK OLAN CUMHUR İTTİFAKIDIR”

MHP’li MYK Üyesi Aksoy, “Türkiye’nin problemlerini çözecek Cumhur İttifakıdır. Türkiye’yi her türlü beladan, tehlikeden koruyacakta Cumhur İttifakıdır” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Mustafa Aksoy, ‘Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anadolu- Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları’ kapsamında Kars’ta bir dizi toplantıya katıldı.  Kars merkez ve ilçelerinde gerçekleştirilen toplantılarda, seçime giden süreçte ülkenin içinde bulunduğu durumdan bahseden Aksoy, “MHP'nin ‘Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anadolu - Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları’nın birini daha Doğu Anadolu Bölgesi’nin özü temiz, insanı güzel olan, Türk dünyasına açılan penceremiz Kars’ta gerçekleştiriyoruz. Aylardır Türkiye’nin her ilini, ilçesini gezerek dava arkadaşlarımızla kucaklaşıyor, seçime giden süreçte ülkemizin içinde bulunduğu durumu istişare ediyor ve en önemlisi ülkemizde oynanan oyunlar üzerinde karşılıklı aydınlanma yaşıyoruz. Ülkemizin gerçekten bu aydınlanmaya ihtiyacı vardır. Ülkemizde neler oluyor, neler yaşanıyor ve ülkemiz üzerinde neler planlanıyor tüm bu gelişmelerden vatandaşlarımızın haberi olması bir öncelik meselesidir. Çünkü gözümüz gibi korumamız gereken bir vatanımız vardır” dedi.

“TERÖR OPERASYONLARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR”

‘Vatanımız üzerinde oynanan tüm oyunların farkındayız’ diyen Aksoy, “Cumhur ittifakı olarak biz, vatanımız üzerinde oynanan tüm oyunların farkındayız. Ülkemizin en büyük belası bildiğiniz gibi yıllardır mücadele ettiğimiz terör belasıdır. Bu yüzden Türkiye üzerindeki terör operasyonları aralıksız sürmekte, Irak ve Suriye üzerinde ise 2016 yılından beri devam etmektedir. Terörle mücadelenin Türkiye ayağında teröristler nefes alamaz hale gelmiştir. Bizler bunun farkında olduğumuz gibi düşmanlarımızda bunun farkındadır. Anlatma ve Aydınlatma Toplantılarımızın bir temel amacı da Türk devletinin terörle mücadele operasyonları karşısında HDP ile birlikte hareket eden CHP’nin ihanete batmış yüzünü milletimize göstermektir.

AKSOY CHP’YE YÜKLENDİ

Biliyorsunuz; 2015 yılından bu yana açıktan HDP ile iş birliği içinde olan CHP, Türk Devleti ve hükümetinin terörle mücadele operasyonlarına sürekli karşı çıkmaktadır. 4600 YPG’li teröristi öldürdüğümüz Zeytin Dalı Operasyonuna karşı çıkanda, bu CHP idi. TBMM’den geçen tezkere oylamasında Irak ve Suriye üzerindeki terörle mücadele operasyonlarına HDP ile birlikte ‘Hayır’ oyu veren bu CHP’dir. Binlerce askerimizin, polisimizin ve masum insanlarımızın azmettirici katili terörist Demirtaş’ı serbest bırakacağını günlük ifade eden bu CHP’dir. Ve hatta Kemal Kılıçdaroğlu milyonların huzurunda “Türkiye’yi Demirtaş ile birlikte inşa edeceğiz” gibi bir cümlede kurmuştur. PKK’ya yardım ve yataklık eden HDP’li Belediyelere Kayyum atanmasına şiddetle karşı çıkan bu CHP’dir. Bunun bizzat örneğini serhat şehrimiz Kars’ta yaşamadık mı?

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Kars’taki HDP’li Belediye’ye kayyum atanmasına burnunu sokarak “İçişleri Bakanlığı kararıyla kayyum atanması anlayışının hukukta da demokraside de yeri yoktur. Sandıkta oy alamadığınız milletimizden intikam almaya çalışmak, demokrasiye açıkça darbe yapmaktır” Açıklamasını yapmadı mı? Sadece Kars’ değil, birçok yerdeki kayyum atamalarına karışmış ve şiddetle karşı çıktıklarını söylemişlerdir. Bu CHP’ye göre demokrasi PKK’nın özgürlüğü için vardır. HDP’li Belediyeler terör örgütü PKK’nın hücre evi olmuş bunlar için hiç önemli değildir.

CHP’nin terör örgütleri ve onların uzantılarıyla ilgili çok örnek verebilir ama burada vaktinizi fazla almak istemiyorum. Ama size CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen HDP Eş başkanı Mithat Sancar’ın bir soru karşısında “PKK ve Öcalan konusunda CHP ile aramızda hiçbir sorun yok” şeklinde verdiği cevabı herkes not alırsa, kimin kimlerle olduğu daha net anlaşılır. Serhat şehrimiz Kars, Türk dünyasına açılan hem coğrafi hem gönül kapımızdır. Bu açıdan da 30 yıl sonra Ermeni işgalinden kurtulan Karabağ, Türk Dünyası için çok önemli olduğu için Kars içinde çok önemlidir. Peki, ihanet yüzünü anlattığımız CHP, Karabağ işgalden kurtulunca ne yorumda bulunmuştu?

CHP Milletvekili ve Kılıçdaroğlu’nun Dış politika Başdanışmanı Ünal Çeviköz herkesi şoka uğratan ve CHP’nin içindeki ihaneti dışa vuran şu yorumda bulunmuştu: “Maalesef gelen haberlerde, Türkiye’den Azerbaycan’a silah yardımı yapıldığı ve söylentilere göre cihatçı grupların da Azerbaycan’a gönderildiği ifade ediliyor.”

“CHP İÇİNDE KİMSE RAHATSIZ DEĞİL”

Karabağ’ın Ermeni işgalinden kurtarılmasına Türkiye’nin yardım etmesinden rahatsız olan Türk olabilir mi Kars’ın yiğit insanları? Ama gördüğünüz gibi CHP’de her türlüsü mevcut ve bu manzaradan CHP içinde kimse rahatsız değildir. Gün geliyor, PKK safından, gün geliyor YPG safından, gün geliyor Barzani safından, gün geliyor Yunanistan safından, gün geliyor ABD safından seslenip, Türkiye düşmanlığı yapıyorlar. İşte MHP olarak bu ihanet yüzünü Türk milletine göstermek için Türkiye’nin her yerindeyiz. Bugün de bunun için Kars’tayız. Bu kısa CHP özeti bile sizleri aydınlattığı kanısındayım. Kars’ta PKK’nın siyasi uzantıları yanında duran, milli bir davada sınırımızdaki Ermeni safına geçen CHP’yi biz bir şey anlatmasak da tüm Karslıların her şeyin farkında olduğunu biliyoruz.

Türkiye bölgesinde milli vizyonunu güçlendiren bir konuma gelmiştir. Söz dinleyen değil, artık söz dinleten, çözümsüzlükte aracı değil uluslararası çözümde misyon sahibi, menfaatlerini pazarlayan değil sahip çıkan, dünün yanlış ve hatalarından da ders çıkaran bir Türkiye duruşu vardır.

 Ermenistan’ın 30 yıllık Karabağ işgaline son veren, ABD’nin silahla beslediği terör örgütlerine karşı Suriye ve Irak’taki mücadele kararlılığını son 6 yıldır aralıksız sürdüren,  Hristiyan dünyasının kendi sembolü gördüğü için Ayasofya’nın ibadete açılmasına karşı çıkmasına rağmen açan, KKTC’yi milli çizgiye getiren, Türk Dünyasıyla somut işbirliği adımları atan, hava, kara ve deniz alanında Milli savunma teknolojileri üreten ve ihraç eder konuma getiren, Mavi Vatan Projesini tüm baskılara rağmen sürdüren Türkiye’nin geldiği bu nokta, Türkiye Cumhuriyetini kuran Atatürk’ün ruhunu şad edecek ve bağımsızlık misyonunu yaşatacak bir noktadır.

“KRİZİN FATURASINI HAFİFLETMEK İÇİN ADIMLAR ATILIYOR”

Tüm dünyada yaşanan ekonomik kriz ülkemizde de yaşanıyor. Pandemi sürecinin tetiklediği, Rusya-Ukrayna savaşının körüklediği bir ekonomik kriz vardır. Elbette bununda farkındayız. Duyarsız değiliz, kayıtsız değiliz. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Cumhur ittifakı bünyesinde her fırsatta bu duyarlılığı göstermekte ve hükümetimizde ekonomik krizin faturasını hafifletmek için elinden gelen tüm adımları atmaktadır. Bugünleri de atlatıp düzlüğe çıkacağız. Türkiye’nin problemlerini de çözecek Cumhur İttifakıdır. Türkiye’yi her türlü beladan, tehlikeden koruyacakta Cumhur İttifakıdır” şeklinde konuştu.