"YAYALAR KIRMIZI ÇİZGİMİZ"

Ülke genelinde olduğu gibi, Gazipaşa’da da yaya önceliği konusunda toplumda farkındalığı en üst düzeye çıkarmak ve yaya önceliğine verilen önemi vurgulamak amacıyla yaya geçitlerine kırmızı şerit çizildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 'Yayalar Kırmızı Çizgimiz' sloganıyla başlatılan farkındalık çalışması kapsamında Gazipaşa’nın en işlek caddesi olan Uğur Mumcu Caddesi üzerinde ve ışıksız yaya geçitlerinde bulunan beyaz şeritlerden ortadaki şeritler kırmızıya boyandı. Etkinliğe, Vali Yardımcısı aynı zamanda Gazipaşa Kaymakam Vekili Aydın Abak, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ökkeş Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Cıngıl, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Ateş, ilk ve ortaokul öğrencileri katıldı. Gazipaşa Kaymakam Vekili Aydın Abak uygulamanın ardından yaptığı açıklamada, “İçişleri Bakanlığı yaklaşık bir yıl önce yaya geçitlerinde farkındalık oluşturmak adına yayaların geçiş üstünlüğü özellikle sürücülerimizde bu bilinci oluşturmak istedi. Şimdi bir adım daha öne geçmek adına içişleri bakanlığı beyaz çizgilerin arasına birde kırmızı çizgi koydu. Bundaki gaye daha da sürücülerimizin dikkatini çekmek, farkındalık oluşturmak. Artık yaya geçitlerinden geçerken buradan bir insanın geçiş üstünlüğü olduğunu bütün sürücülerimize anlatmak istedik. Bugün Gazipaşa'da da bunun uygulamasını yaptık. Bütün sürücülerimizden bu konuda bizlere yardımcı olmasını özellikle trafik ışıklarının olmadığı yerde yaya geçitlerinde geçiş üstünlüğünü insanlarımızda olduğunu özellikle belirtmek isteriz” şeklinde konuştu.

Gazipaşa Kaymakam Vekili Aydın Abak, Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Gazipaşa İlçe Jandarma Karakolu ekipleri tarafından yaya geçitlerinde durdurulan araç sürücülerine ise bilgi verilerek broşür dağıtıldı.

 



Anahtar Kelimeler: "YAYALAR KIRMIZI ÇİZGİMİZ"