YILMAZ’DAN “RANT” İDDİALARINA YANIT

YILMAZ’DAN “RANT” İDDİALARINA YANIT

Selinus Sahilinde süren 18 uygulamasıyla ilgili “Rant” iddialarına ve MHP İlçe Başkanına yanıt veren Başkan Yılmaz, “Taslağı encümende onayladık, Büyükşehir’de inceleniyor. Kesin bişey yok. Teknik detayını ben de bilmiyorum. Bizim rantla işimiz olmaz”

GAZİPAŞA Belediyesi Başkanlık Makamında gazetecileri ağırlayan Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, ilçe gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

Pazartesi günü ilçede hayatı olumsuz etkileyen sel felaketiyle ilgili olarak belediyenin ihmali olduğu yönündeki iddiaları yanıtlayarak toplantıya başlayan Başkan Yılmaz, iki ay önceden menfez ve dereleri temizlediklerini söyledi. DSİ’nin kendilerine destek vermediklerini söyleyen Yılmaz, “İki kamyon, bir tane kepçe kiralamıştık 2 ay önce, bütün hendekleri temizlemiştik. ASAT 2-3 hafta bir greyder ile bize destek olmuştu. DSİ'den talep etmeme rağmen greyder vermediler. Gönderiyoruz dediler, gelmedi. Yazılı talep etmedim ama şifaen talep ettim. 2 kez bölge müdür yardımcısını aradım, göndermeyince kendimiz işi riske atmamak için kepçe ve kamyon kiraladık. DSİ'den gerekli desteği göremedik. ASAT ile işbirliği yaparak bütün dereleri temizlemiştik. Girmediğimiz, temizlemediğimiz hiçbir dere kalmadı. Bazı noktalarda yaptığım incelemelerde yapılan altyapının yetersiz oluduğunu gördüm. Bazı yerlerde dereler yatak değiştirmiş. Derelere yeterli yatak alanı bırakılmadığı için taşkının sebeplerinden biri de bu. Antalya bölgesi yağmuru çok alan bir bölge. Siz 50-100-150 yıla barakar altyapı yatırımlarını yapmanız lazım ama malesef görüyoruz altyapı yetersiz kalıyor. Ben 9 aylık belediye başkanıyım. Nerde hangi altyapı geçmiş yeni görüyorum. Yeni anlamaya çalışıyorum. Bütün arkadaşlarımızı manzgal temizliğinde görevlendirdik, her yeri açtık. Mevcut altyapı ile kışa hazırlık yaptık ama ben tutup da İş Bankasının olduğu caddede yolun altındaki hendeğin boyutunu bilmiyorum yani. Böyle şeylerde görüyoruz, öğreniyoruz” dedi.

 

“ALTYAPIYI TEK BAŞINA BELEDİYE YAPAMAZ”

Altyapının yetersiz olduğunu ve sorunu gidermek için Büyükşehir ile görüştüklerini belirten Yılmaz, altyapı konusunda görev kargaşası olduğunu söyledi. Yılmaz, “Su ve kanalizasyon idaresi yani ASAT'ın görevidir altyapı, Büyükşehir'in görevidir. Bazıları da diyor ki sokak kiminse altyapıyı da o yapar. Biz buna bakmıyoruz. Uyumlu bir şekilde ASAT ile birlikte altyapıyı yapıyoruz ama bunlar büyük yatırımı gerektiren şeyler. Siz yeniden bu şehri kazıp, alternatif kanallar döşeyecekseniz, bu 3-5 kuruşla olmaz. Sadece Gazipaşa Belediyesi'nin imkanlarıyla da olmaz. Büyükşehir Belediyesi ile oturacağız, bir proje yapacağız. Bizim belediyemize düşen ne varsa biz elimizden geleni yaparız. Mesela DSİ'nin de görevi var. DSİ'nin bu kanalları, dereleri ıslah etmesi lazım. Ama ortalıkta yok DSİ. Ne kadar sürer derseniz 1-2 yılda olmaz. Çok ciddi uzun vadede yatırım isteyen konular bunlar” diye konuştu.

 

Selinus Sahilinde süren 18. Madde çalışmasıyla ilgili MHP İlçe Başkanı Numan Terzi’nin kendisine yönelik eleştrilerine de yanıt veren Başkan Yılmaz, İlçe Başkanıyla polemiğe girmek istemediğini söyledi. “Onların belki vakti vardır laf üstüne laf koymaya da ben çalışmak istiyorum” diyen Yılmaz, “Varsa bir istekleri gelsinler verelim. Bilgi vermiyor diyor da işte buyurun bilgi vermişiz. Yine eksik varsa, merak ettikleri bir konu varsa gelsinler yardımcı oluruz. Biz 18'in nasıl yapıldığına bakmamız lazım. Özetle anlatayım, 18 şöyle yapılır: Ya kendi harita mühendisiniz ile yaparsınız yada harita mühendisliği şirketinden hizmet satın alırsınız. Biz de Sistem Mühendisliğe burayı vermişiz. Sistem mühendislik yapacak bu 18'i. Bize getirecek, belediye olarak inceleyeceğiz. Bizim istediğimiz şekilde yapılmış mı yapılmamış mı? Ondan sonra encümenden karar alacağız. Buradan çıkan karar Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne gidecek. Büyükşehir'den alt komisyonlarda incelendikten sonra encümene girecek, ordan çıkan karar bize gelecek, biz de askıya çıkacağız. Heran herşey değişebilir. Bilgi belge topluyoruz biz şuanda. Şuanda net kesinleşmiş ‘şu parsel şuraya konmuş, bu parsel şuraya gitmiş’ gibi bir şey yok ki elimizde. Neyini vereyim ben yani? Belki de Büyükşehir Belediyesi kabul etmeyecek veya ‘üzerinde şunlar yapılırsa daha iyi olacak’ diyecek. Şuanda Büyükşehir Belediyesi'nin encümenine girmedi, inceleniyor orada. Kolay bir süreç değil bu. Daha biz üzerinde çalışıyoruz bunun. Üzerinde çalıştığımız konunun ben hangi aşamasını belge olarak verebilirim?

 

“TASLAĞI ENCÜMENDE KABUL ETTİK”

Hazırlanan 18. Madde çalışmasını biz encümende kabul ettik Büyükşehir'e gönderdik. Bilmiyorsun da içeriği hakkında nasıl yorum yapıyorsun? Bunu sormak lazım şeye. Bilmediğin konuda nasıl ahkam kesiyorsun o zaman. Bilmediğin şeyi nasıl söyleyebilirsin? Biliyorsun o zaman. Biliyorsan niye konuşuyorsun. Eksik bir bilgi varsa gel söyleyelim. Bitmiş bişey yok. Belediyede her yapılan işin hazırlık aşamasında bilgi vermek yükümlülüğünde değiliz biz. Sonuçlanmış bişey yok. Bildikleri bişey varsa gelsinler bana söylesinler. Ben daha bilmiyorum. Efendim 'Dağ başından arazi getirilmiş' Peki nereye getirilmiş bu arazi? Deniz kenarına. Deniz kenarındaki araziler nereye gitti? Biliyor musun bunları? Var mı bir tane örnek. Deniz kenarında bulunan arazim dağın tepesine götürülmüş diyen biri var mı? Bunu iddia eden arkadaşlar bir örnek versinler. Kimin arazisi deniz kenarından uçmuş. Ben de bilmiyorum. Bilmeden neden kamuoyunun kafasını karıştırıyorsunuz? Arazi toplanmış, zaten 18'in özelliği budur. 18 uygulaması yapmadan otel yapamazsınız. 18 yapmak zorundasınız. 5 dönümün altında arazi yapamazsınız. Mecburen ortak yapacaksınız. Adamın 2 dönümü varsa en az 3 dönüm daha getirmek durumundasınız” şeklinde konuştu.

 

“TEKNİK DETAYLARINI BİLMİYORUM”

Gazipaşa Belediyesi’nde encümende onaylanan taslakta, farklı adalardan arazilerin bir yere toplanması durumun söz konusu olup olmadığı sorusuna da cevap veren Yılmaz, “Başka adalardan araziler hukuken taşınabilir. Onayladığımız taslakta ben öyle birşey görmedim. Teknik bir konu bu. Bildikleri bir örnek varsa söylesinler, kimin arazisi nereye taşınmış? Adil Üstündağ'ın arazileri hangi adadan getirilmiş, biliyorlarsa söylesinler. Yada sabretsinler, askıya çıkardığımızda itiraz etsinler. Teknik olarak bazı şeyleri yapmak zorundasınız” dedi.

 

“SATTIRMAM DEMEK KOLAY”

Kendisini eleştirenlerin çözüm üretmesini isteyen Başkan Yılmaz, “18 bittikten sonra belediye arazisini nasıl değerlendireceksiniz?” sorusuna; “Şikayet etmesi kolay, çöz bakalım. Bunu değerlendiririz, şuanda verilmiş bir karar yok. Zaten üzerinde SGK'nın haczi var. O hacizleri kaldırmadan bişey yapamazsınız. Ahkam kesmek kolay. Sattırmam, onu yapmam, bunu yapmam. Eee, üzerinde haciz var. 100 milyon borcun var. Başka bir gelir kaynağın yok. Peki nasıl iş yapacaksın? Çözüm önersinler kardeşim” diye konuştu.

 

“ADAMIN 75 DÖNÜM YERİ VAR”

MHP İlçe Başkanı Terzi’nin, belediye arsasını söz konusu yatırımcıyla yap-işlet-devret modeliyle işletilmesini önerdiği hatırlatılan Yılmaz, “Yan tarafta adamın 75 dönüm yeri var. Bir de 50 dönümü ona verip bütün Gazipaşa'yı teslim mi edelim yani? Benim görüşüm böyle yani. Şuan birlikte yap işlet devret modeli ile yatırım yapalım diyen birisi yok ki. Nasıl bulacaksın bu şeyi. Bir talep olursa değerlendiririz tabii. Bunu söyleyenlerin önce Gazipaşa'ya otel isteyip istemediği konusunda net fikirlerini söylesinler. Bizi suçlayarak otel yapımının önüne engel olmaya çalışmasınlar. Bizim rantla filan bir ilgimiz yok. Biz Gazipaşa'nın önünü açmaya çalışıyoruz” dedi.

 

“İLKOKUL MEZUNUYLA BAŞKAN YARDIMCISI AYNI MAAŞI ALMAZ”

Başkan yardımcılarının maaşlarına yapılan yüzde 50’yi bulan zammı da değerlendiren Yılmaz, “İlkokul mezunu bir işçinin 7-8 bin lira aldığı bir yerde tutup da Belediye Başkan Yardımcısına 5 bin lira veriyorum demek pek etik değil. Siz o hiyerarşiyi gözetmeniz lazım. Verdiğiniz yetkiyle, görevle maaşı da ona göre vermeniz lazım” diye konuştu.

 

“TRAFİK SORUNUN ÇÖZECEĞİZ”

Son günlerde ilçede kendini iyide iyiye hissettiren trafik sorunuyla ilgili Gazipaşa Haber’in sorusunu yanıtlayan Yılmaz şunları söyledi: “Trafiği rahatlatmamız gerekiyor. Hem trafiği, hem park sorunun rahatlatacağız. Biliyorsunuz daha önce park yerleri ücretliydi. Bu ücretten ne belediyenin, ne spor klubünün faydası vardı. Biz onu kaldırdık, bir süre böyle devam etmesini istiyorum. Bizim vatandaşlarımızından biraz anlayış bekliyorum. 3. sıra, 4. sıra park etmesinler. Gazipaşa'da yer var. Mevcut araçlara yetecek kadar park yerimiz var. Her geçen gün de yeni bir yerler katıyoruz. Mesela Esnaf Kefaletin arkasını düzelttik. En kısa sürede Atatürk Parkının oradaki 18 uygulamalarını yapacağız, oralarda yeni park alanları yaratacağız. Adliyenin yanındaki yeri elden geçireceğiz. Bizim insanımız yürümek istemiyor. Yada işi acele. İlçe trafik de müdahale etmesi lazım. Bizim de müdahale etmemiz lazım. Vatandaşları sıkmamak için çok üzerine gitmiyoruz şuanda ama gerekirse yeni elemanlar alıp trafik düzenini sağlamak için elimizden geleniy yapacağız.”



Anahtar Kelimeler: YILMAZ’ “” İDDİALARINA YANIT