Yunus Uğur


NE OLACAK BU SURİYELİLER?


Anadolu Ajansı muhabiri olmam nedeniyle dün akşam saatlerinde iftar sonrası gelen bir ihbarı değerlendirip Gazipaşa toptancı haline gittim. Halde gittiğim zaman yaklaşık 50 kişilik işçi grubu arasında sebebi belli olmayan nedenle kavga çıkmış. Hemen polis geldi. Suriyeli ve diğer işçiler arasındaki gerginliği çözmek uzunca bir zaman aldı. Kavgaya karışan bir grubu polisler alıp emniyete götürdü. Diğer kalan guruptan bir tanesi Suriyeli olduğunu ifade ederek polis memuruna aynen şunları söyledi. ?Ben burada Suriyeliyim. 2014 yılından beri buradayım. Bu çocukları ne zaman burada görsem iki parçaya keseceğim.(kavga ettiği grup için söylüyor.) ve buraya atacağım. Polisi de arasalar jandarmayı da arasalar burada keseceğim.? İfade etme şekli aynen böyle ki video kaydı da var.

Sayın Suriyeliler, eyvallah memleketinizde savaş var. Kimin kimle savaştığı belli değil. Sizde ülkemize sığındınız. Milletimizde size kapılarını açtı. Sizlere aş verdi. İş verdi. Ama sen benim polisimin karşısına geçip de ben bu halin ortasında adamım ikiye keserim dersen sana dur bakalım diyen olur.

Ha bir de bunları getiren bir çavuş varmış. Görevi Gazipaşa?ya Suriyelileri getirmekmiş. Hepimiz biliyoruz ki Gazipaşa?ya Suriyeli vatandaşların girişi yasak. Ve Suriyeli çalıştırmak da yasak. Buna dur diyecek biri çıkar mı bilmem. Gerçi görünen o ki bizim hal esnafımız da kendi kavgasından bunları göremez olmuş o da ayrı bir mesele.

Gelelim diğer bir meseleye; seçim bitti diye koltuklarına yayılan yöneticileri seçim dönemlerinde sarf ettikleri enerjiyi toplum sorunları çözmeye davet ediyorum. Bunun iktidarı, muhalefeti yok. Herkes elini taşın altına koymalı. Oturup bir yerden başlamalı. Değerli Gazipaşa halkı ne ara bu kadar umursamaz olduk. Hep beraber silkelenip kendimize gelelim. Yoksa atı alan Üsküdar?ı geçecek?