Şenol Şen


ELLERİNDEN ÖPTÜM YALNIZLIĞIN


 Eski bayramlar , anne,baba,kardeş kokardı.Dost kokardı.Hatır kokardı.Bilmezdi çocukluğum bayramda dost seçmesini.Kısık lamba ışıklarında aydınlıktı dünyam. Çamurdandı oyuncaklarım.Hakikiydi oyun arkadaşlarım.Silikon dostlarım yoktu.Kırıldık mı adam gibi kırılır.Kavgalarımız bile sahici olurdu ama kuyumuzu kazmazdık birbirimizin..

      Bayramlarda unuturduk yediğimiz tokadın acısını,kanayan dizimizin sancısını. Çocukluğumda mahalle kokardı bayramlarımız; yaptığımız haylazlıkların mahcubiyeti ile öperdik komşunun elini. Çocukluğumuzda sanal sevgiler, sanal sohbetler yoktu?

       Benim çocukluğumda dostların ziyaretine habersiz,teklifsiz gidilirdi?Çocukluğumda , dostları aramayı unutan akıllı(!) telefonlar yoktu.komşuda yas varken cümbüş olmazdı.Siz,biz değil;eski bayramlar sen,ben kokardı.Sıla kokardı.Yâr kokardı,dost kokardı?Eski bayramlarda ,hasretle beklediğimiz,yanık sevda kokulu,mektuplar ;bayram kartları getiren postacı yolu gözlenirdi.

       Dostlukların pekiştirildiği,ana-babaların huzur evlerinde unutulmadığı;terör belâsının son bulduğu;kazasız,Müslüman ve soydaşlarımızın gördüğü zulümlerin son bulduğu ;kaza ve beladan uzak bir bayram diliyorum.

 

           Kaç bayram ellerinden öptüm yalnızlığın..

 

           Pervam yok kalabalıkları özlemeye.."

 

                  Bayramınız mübarek olsun.